Tänaku lepingupikendus üllatas tunnustatud ralližurnalisti: arvasin, et ta läheb M-Sporti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak jätkab Hyundais.
Ott Tänak jätkab Hyundais. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskond avalikustas täna, et jätkab Ott Tänaku ja Thierry Neuville'iga koostööd ka järgmistel aastatel. Tunnustatud ralliajakirjanik David Evansi tunnistas DirtFishi veergudel, et see üllatas teda veidi.  

«Kas see üllatas, et Thierry ja Ott jätkavad oma praeguse tööandja ehk Hyundai leeris? Jah ja ei. Õigemini, ei ja jah,» alustab Evans oma mõttekäiku. 

«Neuville on eluaegne Hyundai mees: ta on nendega olnud alates tiimi taassünnist 2014. aastal. Nii Korea kui ka Alzenau inimesed teavad teda ja ta meeldib neile. Oli väga raske ette kujutada teda kusagile mujale siirdumas. 

Tänaku kohta, kelle nomaadilik eluviis jääb siiani alla ainult ilmatšempion Sébastien Ogier'le, aga sama öelda ei saanud. Kui prantslane on kuue aasta jooksul kihutanud nelja autotootja värvides, siis Tänakul on viie aastaga ette näidata kolm meeskonda.

Ma olen aus: ma arvasin tõesti, et Tänak siirdub tulevast hooajast tagasi M-Spordi leeri. Kuigi Christian Loriaux ülemeelitamine hägustas seda pilti veidi,» ei kartnud britt oma arvamust välja öelda. 

Küll lisab Evans, et varajane lepingupikendus teda Tänaku puhul ei üllatanud. «Kaks aastat tagasi, enam-vähem samal ajal, ütles ta mulle, et tahab kiiresti lepinguga ühele poole saada. Selleks hetkeks oli ta veidi üle aasta Toyota leeris olnud. Aga Toyota toonane tiimipealik Tommi Mäkinen kostis vastu: et natukene liiga vara, ootame Soome ralli ära. See ootamine osutus aga mõttetuks, sest Frankfurdi lähistel asuvas [Hyundai tehases] oli selleks hetkeks juba asi ammu susisemas,» meenutab ralliajakirjanik. 

«Praegu Tänakule lähedaste inimestega suheldes oli selge, et ta soovib Hyundaisse jääda. Praegu pole kindlasti see aeg, mil muutusi otsida, kuna 2022. aastast ootab meid ees ääretult palju muudatusi,» jätkab Evans. «Uues tiimis stabiilse pinnase leidmine pole kunagi lihtne ülesanne, kuid teha seda olukorraas, kus tuleb tutvuda ka uue autoga, muutuks ülesanne veelgi keerulisemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles