Maadlejad üritavad kinni haarata viimasest olümpiaõlekõrrest

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aimar Andruse (sinises).
Aimar Andruse (sinises). Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi Eestil maadlejatel on juba varasemast olemas kaks olümpiapiletit – naiste vabamaadluse ja meeste kreeka-rooma maadluse raskekaalus – loodetakse selle arvu suurenemist sel nädalal Sofias toimuval kvalifikatsiooniturniiril

6.-9. maini toimuval viimasel olümpia kvalifikatsiooniturniiril on eestlastest võistlustules kaks maadlejat. Vabamaadluse kehakaalus -74 kg astub üles Aimar Andruse ning kreeka-rooma maadluse kehakaalus -60 kg lööb kaasa Helary Mägisalu.

Andruse käis Sofias matil täna ning avaringis tuli tal vastamisi minna ungarlase Murad Kuramagomedoviga. Kui veel kümme sekundit enne matši lõppu oli eestlane 1:4 kaotusseisus, siis viimasel hetkel õnnestus tal teha nelja punkti vääriline võte ja matš 5:4 võita. 

Veerandfinaalis tuli Andrusele vastu Ukraina maadleja Vasyl Mykhailov, kellest meie mehe ramm enam üle ei käinud. Andrusel tuli tunnistada vastase 11:0 paremust ning nõnda olümpiarong jaamast lahkuski. 

2018. aasta EM-hõbe Mägisalu üritab samale rongile hüpata 8. mail. 

Eesti maadlejatest on olümpiapiletid olemas raskekaallastel Epp Mäel ja Heiki Nabil. Et aga Nabi on praegu dopinguskandaali keerises, pole tema Tokyos osalemine kindel. 

«Kõik sõltub B-proovist. Nimeline ülesandmine tuleb teha juuli alguses. Kui Nabi ei saa olümpial osaleda, on võimalik Tokyosse läkitada meie teine number Artur Vititin. Sel juhul peavad maadlusliit ja olümpiakomitee otsustama tema olümpiasobivuse üle,» on EOK peasekretär Martti Raju olukorda kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles