Arsenal ei tulnud vastutusega toime, Manchester United tekitas fännidele närvikõdi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Manchester Unitedi tähtmängija Paul Pogba.
Manchester Unitedi tähtmängija Paul Pogba. Foto: JON SUPER/AP

Euroopa klubijalgpallis on tänaseks selgunud nii Meistrite kui ka Euroopa liiga finalistid. Tugevuselt teises sarjas selgitavad tänavuse meistri Manchester United ja Villareal.

Mõlemad edasijõudnud klubid suutsid avakohtumises koduväljakul haarata eduseisu. Kui Manchester United sõitis AS Romale külla 6:2 eduseisust, siis Villareal pidi Londoni Arsenaliga alustama korduskohtumist Inglismaal vaid 2:1 juhtpositsioonilt.

Kui neljaväravaline eduseis võis tunduda esmalt väga kindel, siis Itaalias selgus, et Romal tekkis omajagu võimalusi ka sellest olukorrast võitjana väljuda. Ridamisi pealelööke sooritanud Itaalia tippklubi tegi Unitedi väravale koguni 19 sooritust, millest tee väravavõrku leidis kolm. Tegelikult võinuks see arv veelgi suurem olla, kuid David de Gea oskuslik tegutsemine päästis Inglismaa klubi halvimast.

Lõpuks lõppes korduskohtumine Itaalias AS Roma 3:2 võiduga ning nõnda läks koondskooriga 8:5 finaali United.

Kuna Meistrite liiga finaalis pallivad Manchester City ja Londoni Chelsea, siis oli ka Euroopa liigas võimalik näha finaali Manchesteri ja Londoni klubide vahel. Inglaste kahjuks ei tulnud Londoni Arsenal oma vastutusega toime ning koduväljakul ei suudetud Villareali vastu enamat väravateta viigist.

Nõnda kohtuvad 26. mail Poolas Gdańskis peetavas Euroopa liiga finaalis Manchester United ja Villareal. Seejuures on need meeskonnad omavahel ametlikes kohtumistes läinud vastamisi neli korda ja seni pole veel ühtegi väravat kumbki löönud. Ajalugu toetab selles paaris siiski Unitedit, kes võitis Euroopa liiga 2017. aastal, Villareali jaoks on tegemist esimese finaaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles