Tenniseäss Rafael Nadal kuulutati aasta sportlaseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rafael Nadal pärjati järjekordse suure autasuga.
Rafael Nadal pärjati järjekordse suure autasuga. Foto: Joan Monfort/AP/Scanpix

Eile õhtul jagati välja tänavused Laureuse spordiauhinnad. Aasta sportlaseks valiti Hispaania tennisetäht Rafael Nadal.

Hispaanias Sevillas toimunud tseremoonia käigus tunnustati möödunud aasta tugevamaid sportlasi. Aasta sportlase auhinnaga pärjati teistkordselt Nadal, kes teenis Laureuse autasu ka 2011. aastal.

34-aastane Nadal on täna ATP edetabeli teine number Novak Djokovici järel, kuid mullu võitis hispaanlane rekordiliselt 13. Prantsusmaa lahtiste trofee. Karjääri jooksul on ta võitnud 87 ATP-turniiri ja 20 suure slämmi turniiri. 

Tennisistidele läks ka parima naissportlase autasu ning selle teenis jaapanlanna Naomi Osaka. Samuti maailma teiseks reketiks olev Jaapani tennisetäht võitis mullu teist korda USA lahtised meistrivõistlused.

Parimaks spordivõistkonnaks nimetati Müncheni Bayerni jalgpallimeeskond, kes võitis 2020. aastal nii Meistrite liiga, Saksamaa meistriliiga kui ka kohalikud karikavõistlused. 

Eriauhinnad jagati välja Liverpooli jalgpallurile Mohammed Salahile, Ameerika jalgpallurile Patrick Mahomesile, seitsmekordsele F1 maailmameistrile Lewis Hamiltonile, Kanada lumelaudurile Maxance Parrole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles