Inglismaa suur plaan: 10 aastaga soovitakse võõrustada mitmeid suurvõistlus, sh ka jalgpalli MMi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Viimane tõeline spordi suurvõistlus toimus Inglismaal 2012. aastal, mil korraldati olümpiamänge.
Viimane tõeline spordi suurvõistlus toimus Inglismaal 2012. aastal, mil korraldati olümpiamänge. Foto: Reuters / Scanpix

Inglismaa sihib mitmete suurvõisluste korraldusõigusi.

Inglismaa valitsus on seadnud sihid järgmiseks kümneks aastaks. Värskelt avaldatud nimekirjast leiab korraldusõiguste saamist 97 suurvõistlustele 44 erineval ala.

Peagi ollakse valmis avaldama soovi korraldada nii 2030. aasta jalgpalli MMi, 2025. aasta kergejõustiku MMi ja naiste ragbi MMi. Nende suurvõistluste korraldusõiguste saamisel soovitakse kasvatada nii spordi kandepinda üle kogu Suurbritannia kui ka jätkata võidutraditsioone.

2030. aasta jalgpalli MMi korraldamiseks kaasatakse kõik Suurbritannia riigid ehk suurvõistlus toimuks nii Inglismaa, Šotimaal, Põhja-Iirimaal, Walesis kui ka lisaks Iirimaal.

Suurbritannia valitsus eesotsas peaminisiter Boris Johnsoniga on valmis seda projekti toetama 3,2 miljoni euroga. Edukaks osutumise korral toimuks jalgpalli MM ala sünniriigis esmakordselt pärast 1966. aastat, mil Inglismaa ka oma ainsa tiitli noppis.

Inglismaa on viimaste aastate jooksul korduvalt proovinud jalgpalli MMi endale korraldada saada. Ebaõnnestunud kandideerimised on toimunud nii 1990., 1998., 2006. kui ka 2018. aasta suurvõistluseks.

Lisaks eelmainitud sündmustele loodetakse 2031. aastal saada koostöö Tour de France'i korraldajatega, et velotuuri algus toimuks just Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles