Vollenaised lähevad EM-pileti nimel võitlusesse

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Eesti võrkpalli rahvusnaiskond mullu Läti vastu.
Eesti võrkpalli rahvusnaiskond mullu Läti vastu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond sõitis laupäeval Valgevenesse, kus hakatakse jahtima suve teises pooles toimuva EM-finaalturniiri piletit. Sinisärgid kuuluvad ühte alagruppi Valgevene ja ­Šveitsiga ning Vana Maailma tšempionaadile pääsemiseks tuleb grupis tulla kahe parema sekka.

Kuna valikmänge on koroona tõttu edasi lükatud juba kaks korda – alguses pidid need toimuma mullu sügisel ja ­seejärel tänavu jaanuaris –, on ettevalmistus otsustavateks mängudeks tehtud võrdlemisi kiirkorras. Üheskoos sai naiskond põhja laduda kaks nädalat ning olude sunnil tuli piirduda ka kõigest ühe treeningmänguga Slovakkia vastu.

Lorenzo Micelli
Lorenzo Micelli Foto: Sander Ilvest

Peatreener Lorenzo Micelli leidis enne äralendu, et võistluspraktika puudumisest hoolimata on naiskonna seis hea. «Füüsiliselt oleme jõudnud heasse seisu, tehniliselt olime algul trennides rabedad, ent juba kolme-nelja päevaga jõudsime kõik ühele lainele ja tänaseks on asjad nii nagu olema peavad,» sõnas Micelli. «Slovakkia reis oli nagu oli, aga nende vastu peetud treeningmängus nähtuga jäin ma väga rahule.»

Mõlema vastasega on treenerid jõudnud tutvuda. «Oleme nende tegemistega hästi kursis. Valgevene on väga tugev, nende alistamine oleks meile boonus. Kõik teavad, et põhirõhk on Šveitsil, kes on samuti kahe selge liidriga tugev võistkond. Läheme mõlema vastasega kõvasti võitlema,» lisas peatreener.

Mängijatest sõidab kaasa nii kogenud olijaid kui ka nooremaid. Seljaprobleemide tõttu ei saanud Valgevenesse minna Eliisa Peit. «Olen püüdnud naiskonda tuua ka noori, et nad saaksid kogenumatelt õppida, usun, et meie koosseis on tasakaalus,» sõnas Micelli.

Naiskonna koosseis:

  • Sidemängijad: Julija Mõnnakmäe, Karolina Kibbermann
  • Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann
  • Nurgaründajad: Nette Peit, Silvia Pertens, Kristiine Miilen, Anu Ennok, Merilin Paalo
  • Temporündajad: Eliise Hollas, Liis Kullerkann, Laura Parts
  • Liberod: Kristi Nõlvak, Kadri Kangro

Peatreener Lorenzo Micelli, abitreenerid Rainer Vassiljev ja Andres Toobal, ÜKE treener Alessandro Orefice, füsioterapeudid Giuseppe Pigliacampo, arst Mari Arak, statistik/skaut Mihkel Sagar.

EM-valikturniiri ajakava:

  • 10. mai kell 18.00 Eesti – Valgevene
  • 11. mai kell 18.00 Eesti – Šveits
  • 13. mai kell 18.00 Eesti – Valgevene
  • 14. mai kell 18.00 Eesti – Šveits

Kõiki kohtumisi on võimalik näha Postimehe ja Kanal 12 vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles