Olümpiast loobunud Taaramäe: kui olen elu vormis, jõuan võib-olla 25., aga see ei rahulda kedagi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Vanad kamraadid Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe (paremal) seekord olümpial koos ei võistle.
Vanad kamraadid Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe (paremal) seekord olümpial koos ei võistle. Foto: Tairo Lutter

Sel nädalal teatas Eesti Jalgratturite Liit, et Rein Taaramäe asemel võistleb Tokyo olümpiamängudel Peeter Pruus.

Tokyo olümpia grupisõit toimub 24. juulil. Taaramäe tahab aga täielikult keskenduda 14. augustil algavaks Hispaania velotuuriks.

«Olümpia rikuks minu ettevalmistust. Sinna peab varem kohale minema ja kaotaksin Vueltaks liiga palju aega. Pärast Girot pean välja puhkama ja siis uuesti end kokku võtma, tegema kolmenädalase treeningtsükli ja ideaalis nädala võidu sõitma. Tokyo teeb selle keeruliseks,» selgitas rattur.

Kuid see pole ainus põhjus. «Ma ei näe, et mul oleks võimalus kõige suuremate maailma imede vastu mingi koht välja sõita. Kui olen elu vormis, jõuan võib-olla 25., aga see ei rahulda kedagi,» ütles Taaramäe.

Olümpiamängude kogemus on Taaramäel nii Pekingist (eraldistardi 16., grupisõidu 47.) kui ka Riost (grupisõidu katkestas). Arvestades, et rattur on 34-aastane, loobus ta oma viimasest võimalusest olümpial sõita. Kas otsus sündis raske südamega?

«Ei, kohe üldse mitte. Olen rahul sellega, mida teen ja mis sõite sõidan. Olümpia on igale sportlasele oluline, aga kindlasti vähemolulisem jalgratturile. Praegu hakkab meie tippsündmus. Olümpiakogemus ei kaaluks minu jaoks Girol startimist üle,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles