Kontaveit käis terviseuuringutel: võistluspaus venib ligi kuu pikkuseks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eelmisel pühapäeval tunnistas Anett Kontaveit (WTA 29.) pärast Madridi tenniseturniiri teise ringi kaotust, et tema tervisega pole kõik korras. Koju jõudes käis Eesti esireket uuringutel. 

«Olen juba mõnda aega tundnud, et olen väga väsinud. Polnud jõudu ja jaksu, et endast maksimumi anda. Olen energiast tühi,» ütles Kontaveit 2. mail pärast kaotust Maria Sakkarile. «Tegin pool tundi soojendust ja juba 20 minuti järel tundsin, et vajan joogipausi. Pole väga meeldiv, pea on justkui udu sees olnud. Loodetavasti saame probleemile jälile ja suudame sellest vabaneda.»

Postimees uuris täna sportlase tervisliku seisundi kohta tema värskelt juhendajalt Ain Suurthalilt. «Loomulikult tegime uuringud ära, midagi hullu seal pole, mõned näitajad olid veidi kõrged,» selgitas kogenud treener. «Tegelikult me kahtlustame ühte põhjust, aga seda ei saa avalikult välja öelda.»

Anett Kontaveit istumas, Ain Suurthal (paremal) ja füsioterapeut Tarmo Tiits. 
Anett Kontaveit istumas, Ain Suurthal (paremal) ja füsioterapeut Tarmo Tiits. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Suurthali sõnutsi arstid mingisuguseid ravimeid Kontaveidile ei kirjutanud. Probleemist proovitakse vabaneda aktiivse puhkusega. Nõnda jääb vahele ka esmaspäeval algav Rooma WTA 1000 turniir. Uuesti tuleb ta võistlusmänguks platsile alles 30. mail startival Prantsusmaa lahtiste suurel slämmil. 

Kas siis võiksime platsil näha juba vana head Kontaveiti? «Võib-olla nii kiiresti asi ei käi. Me ei tea, kui kaua see seisund tal kestab, millal ta august välja tuleb,» ei hakanud Suurthal midagi kindlat lubama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles