Neuville võitis hooaja kolmanda ralli, Breen sai R5-konkurentsis napi kaotuse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: ANDREJ ISAKOVIC/AFP/Scanpix

Itaalias toimunud Targa Florio ralli võitis WRC-autode arvestuses Thierry Neuville, R5 autode konkurentsis oli kiireim itaallane Giandomenico Basso.

Neuville on sel hooajal startinud seitsmel rallil ning lõpetanud need kõik poodiumil. Targa Florio ralli võit oli talle hooaja kolmandaks triumfiks. Kiireim oli ta ka Ciocco rallil, kus võistles R5-autoga, ning Sanremo rallil, kus oli jällegi WRC-auto roolis.

Kui Sanremo rallil alistas Neuville WRC-autode konkurentsis tiimikaaslased Ott Tänaku ja Pierre-Louis Loubet’, siis Targa Florio rallil näitas ta tagatulesid Ole Christian Veibyle. 24-aastane norralane sõitis üldse alles teise ralli WRC-autoga, debüüdi tegi ta mullu Monza MM-etapil.

Veiby andis Neuville’ile korraliku võitluse ning suutis belglase ühel katsel ka 1,5 sekundiga alistada, kuid kümne kiiruskatse peale võttis kogenum Neuville siiski 42,6-sekundilise võidu.

R5 autode arvestuses oli ralli äärmiselt põnev. Hyundai meestest oli võistlustules Craig Breen, kes kaotas 2012. aastal samal rallil õnnetuse järel kaardilugeja Gareth Robertsi.

Breen soovis enda jaoks selle peatüki rallivõiduga sulgeda, kuid pidi tunnistama Škoda Fabiaga sõitnud Basso 2,4-sekundilist paremust. Kuna Breeni tavapärane kaardilugeja Paul Nagle ei saanud Sitsiiliasse reisida, luges iirlasele legendi Louis Louka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles