Mercedes ja Hamilton tõestasid, miks nemad on vormelimaailma valitsejad

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Lewis Hamilton (paremal) tänamas talle võidu toonud tiimišeffe.
Lewis Hamilton (paremal) tänamas talle võidu toonud tiimišeffe. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

Kui laupäeval sai seitsmekordne vormel 1 maailmameister Lewis Hamilton rõõmustada karjääri 100. kvalifikatsioonivõidu üle, siis päev hiljem pritsis ta poodiumi kõrgeimalt astmelt šampust Hispaania GP võitjana. Too triumf ei tulnud aga kergelt.

Nimelt sai parimalt lähtekohalt rajale pääsenud britt algul liidrirolli nautida ainult sadakond meetrit, kuni Max Verstappen temast esimeses kurvis möödus. Esiti näis, et Red Bulli sõitjal õnnestub ka kohe eest ära kihutada, kuid nende tütartiimi AlphaTauri üles ütelnud jõuallikas jättis Yuki Tsunoda nõnda teepervele, et rajale kutsuti turvaauto. Sellele järgnenud lendlähtes õnnestus hollandlasel oma esikohta aga hoida ja Verstappeni-Hamilton järjekorras algas ka boksipeatuste virvarr.

25. ringil tuli esimesena sisse Verstappen, kelle boksipeatus oli – Red Bulli standardite järgi – erakordselt aeglane. Nimelt tehti see otsus võrdlemisi viimasel hetkel ja nõnda jäid boksiteele tormanud mehaanikud paar sekundit hiljaks. Selle kõige tagajärjel naasis Verstappen rajale alles neljandana, mis tähendas, et tal tuli möödasõitudevaesel ringrajal hakata pusima Daniel Ricciardoga. Ent hollandlasel vedas: kõigest ring hiljem kutsus McLaren austraallase sisse ja Verstappen pääses ehmatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles