Venemaa hokitäht soetas omale jalgpalliklubi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandr Ovetškin
Aleksandr Ovetškin Foto: Rob Carr/AFP

Venemaa läbi aegade üheks parimaks jäähokimängijaks peetav Aleksandr Ovetškin otsustas teha suurema investeeringu ja soetas omale osaluse USA naiste jalgpalliliigasse kuuluvas Washington Spiriti võistkonnas.

Ovetškinit inspireeris naiste jalgpalliklubisse investeerima tema ema Tatjana Ovetškina, kes on kahekordne olümpiavõitja korvpallis. «Ma arvan, et on oluline toetada naiste profisporti ja mitte ainult USA-s, vaid ka kogu maailmas. Abikaasaga armastame käia vaatamas naiste jalgpalli ja ka pesapalli,» selgitas jäähokitäht. «Samuti oli minu jaoks oluline anda midagi tagasi Washingtoni kogukonnale. Ma toetan kõiki siin linnas.»

35-aastane Washington Capitalsi ründetäht on huvitatud ka osalusest mõnes teises spordiklubis. Sellega ta siiski liialt ei rutta ja teeb neid samme pärast karjääri lõpetamist. «Sooviksin olla tegelikult Ted Leonsise (Washington Capitalsi omanik - toim.) asemel ja ma ei valeta. Kui nüüd tõsiselt rääkida, siis ma ei tea veel täpselt, kuhu suunas vaadata. Esmalt proovin veel mõned aastad kõrgel tasemel mängida,» jätkas Ovetškin.

Ovetškin on jäähokiliigas NHL mänginud juba 16 hooaega. Selle ajaga on tal löödud 730 väravat, millega ta paikneb kõigi aegade edetabelis kuuendal kohal. Peagi võib ta koha võrra kerkida, sest Marcel Dionne jääb viiendal kohal olles venelasest vaid värava kaugusele. Esikohta hoiab selles edetabelis legendaarne Wayne Gretzky 894 väravaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles