Märtsis koroonaviirusega nakatunud Mart Seim jääb Tokyo olümpialt eemale (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mart Seim.
Mart Seim. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti viimaste aastate edukaim tõstja Mart Seim peab jääma võistluste nappuse tõttu Tokyo olümpiamängudelt eemale.

Mart Seimi treenerist isa Alar tõdes Vikerraadio saates «Spordipühapäev», et Rahvusvaheline tõsteliit (IWF) otsustas Eesti sportlase palvele, väljaspool arvestust juunorite maailmameistrivõistlustel osaleda, eitava vastuse anda.

«Kui Mart koroonaviirusega nakatus, palusime IWF-ilt võimalust võistelda mai lõpus juunioride maailmameistrivõistlustel väljaspool arvestust. Algselt tehti küll ettepanekuid tõstejuhtide poolt, et selline võimalus saada, aga IWF-i poolt tuli eitav vastus ja meil ei ole rohkem variante neljanda tulemuse tegemiseks.»

Neljandat võistlust oli vaja just Tokyo mängudele kvalifitseerumiseks. Esialgu pidi Seim neljanda võistluse tegema aprillis Venemaal toimunud EMil, kuid see jäi koroonaviirusega nakatumise tõttu ära. Sestap loodetigi viimasele õlekõrrele Saudi Arabias.

«Olümpiamängudele kvalifitseerub reitingu järgi kaheksa meest, siis igalt kontinendilt veel viis ning eriloaga veel üks. See tulemus olnuks ilmselt piisav, saamaks Euroopa koha – oleksime edestanud ungarlast Peter Nagyt,» selgitas Seim, et Saudi Arabias sobinuks ka 410 kg tõstmisest.

Nüüd jätkab Seim valmistumist juba sügisel toimuvateks maailmameistrivõistlusteks Peruus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles