Kullamäe vedas tiimi play-offi ja purustas Puideti-Paasoja meeskonna unistuse Hispaania kõrgliigast

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristian Kullamäe (palliga).
Kristian Kullamäe (palliga). Foto: CB Imprenta Bahía San Agustin/Facebook

Hispaania korvpalli esiliigas teenis viimasena koha play-off mängudele Kristian Kullamäe koduklubi Palma ja suur roll oli selles ka eestlasel. Tähtsas lahingus seljatati 69:67 Palencia meeskond.

Palma vajas play-offi pääsemiseks vahegrupis veel üht võitu ning selle saamisel kustutatakse Martin Paasoja ja Jaan Puideti koduklubi Valladolidi lootused Hispaania kõrgliigasse tõusmisest. Sellega saadi koduväljakul hakkama ning sangariks kerkiski just Kullamäe ise.

Seejuures pandi vahegrupid paika kahe põhiturniiri alagrupi alusel. Tugevamast vahegrupist pääseb play-offi seitse tugevamat meeskonda ning üks lisandub nende hulka veel nõrgemast vahegrupist.

Palencia oli täna viimasele veerandile minnes kuue punktiga kohtumist Palma vastu juhtimas, kuid seejärel võttis Kullamäe palju vastutust ja tuli sellega ka toime. Viimasele kahele minutile mindi vastu juba Palma kaheksapunktilises eduseisu ja seda enam käest ei lastud.

Kullamäe kerkis Palma võidumängus 21 punktiga üleplatsimeheks. Play-offi jõudmine oli Palmale suur saavutus ja seetõttu peeti riietusruumis maha ka korralik pidu.

Aquí os traemos la crónica de un partido que tardaremos en olvidar. En este enlace y en la bio tienes la crónica del...

Posted by CB Imprenta Bahía San Agustín on Pühapäev, 9. mai 2021

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles