Noored krossisõitjad alustasid hooaega EM-sarjas poodiumikohtadega

Postimees Sport
Copy
Sebastian Leok poodiumi kolmandal astmel.
Sebastian Leok poodiumi kolmandal astmel. Foto: Aigar Leok

Koveli krossirajal sõideti selle aasta Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni avaetapp, millest võttis osa 12 noort Eesti krossisõitjat. Poodiumile sõitsid end Sebastian Leok, Enriko Peilman ja Lucas Leok.

EMX65 klassis läksid eestlastest EM-finaalkohta jahtima Lucas Leok, Aston Allas, Bruno Mägi, Enriko Peilman, Enri Lustus ja Marten Raud, suurematel 85stel on meie sõitjatest Koveli rajal Gregor Kuusk, Jan-Marten Paju, Karl Hunt, Kaspar Uibu ning vennad Sebastian ja Travis Leok.

Eestlaste ilusad esitused algasid juba 85cc kvalifikatsioonis, kus Gregor Kuusk ja Sebastian Leok (mõlemad Husqvarna) lõpetasid 3. ja 4. kohal. Travis Leok (Husqvarna) oli selles sõidus 10., Kaspar Uibu (Yamaha) 13., Jan-Marten Paju (Husqvarna) 15. ja Karl Hunt (KTM) 22.

Finaalsõidud kulgesid meie sõitjatele ilma suuremate viperusteta. Esimese sõidu võitis lätlane Janis Martins Reisulis venelase Semen Rybakovi (mõlemad KTM) ja Sebastian Leoki ees, Kuusk jäi kaasmaalsest paar sekundit ja oli 4. Travis Leok ületas lõpujoone 7., Paju 15., Uibu 16. ja Hunt 18. kohal.

Teises sõidus oli esikolmik sama, mis esimeseski, Kuusk sõitis end nüüd 6., Travis Leok 8., Paju 10., Uibu 13. ja Hunt 15. kohale.

Kahe sõidu tulemusena oli seega esikolmik Reisulis (50 punkti), Rybakov (44 p) ja Sebastian Leok (40 p). Kuusk (33 p) oli 4., Travis Leok (27 p) 8., Paju (17 p) 11, Uibu (13 p) 14. ja Hunt (9 p) 16.

Lucas Leok (Husqvara) näitas 65cc vabatreeningul kiireimat ringiaega, kuid kvalifikatsioonisõidus sõitsid end meie omadest esikolmikusse Enriko Peilman (KTM) ja Aston Allas (Husqvarna), Leok ületas lõpujoone viiendana.

Esimese finaalsõidu võitis valgevenelane Aliaksandr Frydlender (KTM), kellele Leok kaotas pea 3 sekundiga ning Peilman jäi kaasmaalasest sama kaugele. Allas oli seekord 5., Lustus 9., Raud (mõl. Husqvarna) 11. ja Mägi (GasGas) 12.

Teise sõidu võitis aga avasõidu neljas poolakas Mlchal Psiuk (KTM) ja seda 4,3 sekundilise eduga Peilmani ees, kolmas oli seekord lätlane Toms Dankerts (KTM), kes oli esimeses sõidus 6. Leok ja Allas olid vastavalt 4. ja 5., Lustus ja Mägi 8. ja 9. ja Raud 15.

Kahe sõidu kokkuvõttes võitis etapi Psiuk (43 p) Peilmani (42 p) ja Leoki (40 p) ees, Allasele (32 p) kuulus 6., Lustusele (25 p) 8., Mägile (21 p) 10. ja Rauale (16 p) 12. koht.

Ühtekokku toimub kirderegioonis viis etappi ning võrreldes hooaja alguse kalendriga on toimunud ka paar muudatust, kuna igas riigis on oma koroonapiirangud, mis teevad riikide vahelise reisimise raskeks.

Sarnaselt eelmistele aastatele saavad iga regiooni esikümnesse kuuluvat sõitjat finaalvõistlusele, kus siis selguvad selle aasta Euroopa meistrid.

Kirderegiooni kalender:

8-9 mai Kovel, Ukraina

5-6 juuni Gdansk, Poola

12-13 juuni Siauliua, Leedu

17-18 juuli Pärnu, Eesti

14-15 august Aloja, Läti

EM-finaal 8-19 september Riola Sardo, Itaalia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles