EM-sarjas teist kohta hoidev Aron: olen kindel, et mul on olemas kiirus liidri püüdmiseks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: FRECA-sari

Barcelona ringrajal oli nädalavahetusel võistlustules ka Eesti vormelitalent Paul Aron (17), kes võitles Formula Regional EM-sarjas (FREC) mõlemas sõidus poodiumikoha pärast.

Prema värvides võistlev eestlane startis esimesele sõidule neljandalt kohalt ning ruudulipu langedes oli ta kerkinud koha võrra ehk lõpetas pjedestaalil. 

«Hea tulemus, arvestades et tegelikult jäi meil kiirusest täna vajaka,» kommenteeris noormees oma esitust tagantjärele ühismeedias.

Päev hiljem toimunud teisele sõidule startis Aron taas neljandalt kohalt ning pretendeeris samamoodi poodiumikohale, kuid tegi kaks minutit enne lõppu sõiduvea, mis lubas Isack Hadjaril temast mööduda. Nõnda tuli meie mehel leppida neljanda kohaga.

Mõlemal päeval triumfeeris šveitslane Grégoire Saucy (ART GP), kes on 85 punktiga ka sarja üldliider. Aron on 57 punktiga teine.

«Võrdlemisi keeruline nädalavahetus Barcelonas. Meil oli kiirusega veidi raskusi, kuid lõpuks õnnestus meil kolmanda ja neljanda kohaga praktiliselt maksimum nädalavahetusest kätte saada,» võttis eestlane Prema kodulehel sõidud kokku. 

«Teenisime häid punkte ja oleme EM-sarja üldarvestuses teisel kohal. Kahjuks on [Grégoire] Saucy nüüd natukene eest ära pääsenud, kuid meil on veel kaheksa etappi jäänud ja järgminegi võistluspaik ehk Monaco on ringrada, kus sõitjal on võimalik väga palju ära teha. Meil on veel piisavalt aega. Ma olen kindel, et mul on olemas see kiirus, mis on vajalik tema püüdmiseks. Monacos näeme!» lõpetas Aron enesekindlalt. 

FREC-sarja üldarvestuses: 

1. Grégoire Saucy (ART GP) 85 punkti

2. Paul Aron (Prema Powerteam) 57

3. Alex Quinn (Arden Motorsport) 48

4. Gabriele Mini (ART GP) 36

5. William Alatalo (Arden Motorsport) 32

6. David Vidales (Prema Powerteam) 31

FREC-sarja kalender:

17.-18 aprill – Imola ringrada (Itaalia)

8.-9. mai – Barcelona ringrada (Hispaania)

22.-23. mai – Monaco ringrada (Monaco)

29.-30. mai – Paul Ricard'i ringrada (Prantsusmaa)

19-.20. juuni – Zandvoorti ringrada (Holland)

24.-25. juuli – Spa ringraga (Belgia)

7.-8. august – Nürburgring (Saksamaa)

11.-12. september – Red Bull Ring (Austria)

9.-10. oktoober – Mugello ringrada (Itaalia)

30-31. oktoober – Monza ringrada (Itaalia)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles