Vollenaiskonna seiklused Valgevenes: vähe «ekstreemsem» toit ja maske eimillekski pidavad kohalikud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti võrkpalli rahvusnaiskond astub täna lahingusse.
Eesti võrkpalli rahvusnaiskond astub täna lahingusse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond alustab täna Minskis sügisese EM-finaalturniiri pileti püüdmist. Kolmeliikmelises alagrupis, kuhu kuuluvad veel Valgevene ja Šveits, tuleb selleks jõuda kahe parema sekka. Koondise üks põhilisi taustajõude Mihkel Sagar võttis naiskonna senised tegemised Valgevenes kokku ning tegi kerge tutvustuse ka vastaste osas.  

«Siiajõudmine läks ilusti. Ma ise oleks peaaegu seljakoti jätnud Tallinnasse, aga õnneks tuli viimasel hetkel meelde. Lend Valgevenesse ja kogu reis on läinud aga sujuvalt. Hotell on küll mõnede lõunamaalaste jaoks rohkem ekstreemsem ja toidud ka, aga tegelikult on kõik enam-vähem. Esimene tutvus saaliga on ka tehtud: ise lootsin vähe paremat saali, aga ta on selline nagu on. Midagi pole parata, tingimused on kõikidele võrdsed,» kommenteeris rahvusesinduse «Hunt Kriimsilm» esimese asjana.

Seejärel tutvustati võrkpallisõpradele lähemalt Valgevene lähenemist koroonatestide andmisel ja võtmisel. «Jälle klassikaline näide, mis toimub Ida-Euroopas. Meie oma koondisega olime tublid ja kandisme igal pool maske, aga kõik ülejäänud kohalikud kuskil küll maskidega ringi ei jookse. Testide enda tegemine oli muidugi meie koondise arsti Mari [Araku] poolt kontrollitud, et kõik oleks korrektsed. Võttis aega, mis ta võttis, aga tehtud sai. Ja mis kõige tähtsam: kõik on negatiivsed,» sõnas Sagar. 

Nagu ennist öeldud, kuuluvad sinisärgid ühte alagruppi Valgevene ja ­Šveitsiga ning Vana Maailma tšempionaadile pääsemiseks tuleb grupis tulla kahe parema sekka. Kui võõrustajaid saab pidada grupi eeldatavaks favoriidiks, siis Eesti ja Šveits peaksid olema samal tasemel.

«Kõik kolm koondist on enam-vähem sama pulga peal. Valgevene on ehk vähe parem, kuna nad on taseme poolest ühtlasemad. Kui Eestil ja Šveitsil eriti on paar liidrit, kellele tuginetakse, siis Valgevenel on kogu tiim ühtlaselt tugev ja nõrka lüli neil pole. Nende alistamiseks tuleb ennast ületada ja anda endast parim,» leidis rahvusnaiskonna statistik/mänedžer. 

«Eeltöö on meil tehtud ja vastast on uuritud, nii palju kui materjali on. Järeleandmisi tehtud pole ja homme (esmaspäeval – toim) tuleb väga vihane võitlus. Eks ole näha, kes paremini pakkudelt minema saab, aga käega me lööma ei lähe,» lausus Sagar lõpetuseks. 

Naiskonna koosseis Valgevenes

Sidemängijad: Julija Mõnnakmäe, Karolina Kibbermann

Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann

Nurgaründajad: Nette Peit, Silvia Pertens, Kristiine Miilen, Anu Ennok, Merilin Paalo

Temporündajad: Eliise Hollas, Liis Kullerkann, Laura Parts

Liberod: Kristi Nõlvak, Kadri Kangro

EM-valikturniiri ajakava

10. mai 18.00 Eesti – Valgevene

11. mai 18.00 Eesti – Šveits

13. mai 18.00 Eesti – Valgevene

14. mai 18.00 Eesti – Šveits

Kõiki kohtumisi näeb otsepildis nii Kanal12 kui ka Postimehe vahendusel

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles