Otsustavatel hetkedel ebakindlam tegutsemine sai Eestile saatuslikuks Valgevene vastu (1)

Postimees Sport
Copy
Eesti võrkpalli rahvusnaiskond.
Eesti võrkpalli rahvusnaiskond. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti rahvusnaiskond alustas Euroopa meistrivõistluste valikturniiri Valgevenes, kui võõtustajatele jäädi alla 0:3 (23:25, 20:25, 18:25). Kohtumine on järelvaadatav siin.

Eestil oli hea võimalus esimeses geimis, ent otsustavatel hetkedel oli vastane kindlam ja ülejäänud kaks vaatust olid juba kindlamalt Valgevene kontrolli all.

Mäng algas tasavägiselt. Avageim kulges punkt-punktis koguni seisuni 22:22, kuid seejärel vedas eestlannasid alt oma servid. Laagi serviviga tõi esimese geimpalli Valgevenele seisul 24:23 ning avageimi võitsid võõrustajad 25:23.

Järgnevas kahes geimis oli Valgevene selgelt domineerivam ning haaras kiiresti eduseisu. Kui teises geimis suutis Eesti korraks veel viigini jõuda, siis kolmandas enam mitte. Nõnda tunnistatigi võõrustajate selget 3:0 paremust.

Eesti resultatiivseimana tõi Kertu Laak 16 punkti (+12), 6 punkti kanti nii Kristiine Miileni kui Nette Peidi arvele (+1 ja -1). Eesti vastuvõtt oli 35%, rünnakuid lahendati 38-protsendiliselt, blokiga saadi 4 punkti ning servil löödi 2 ässa ja eksiti 8 pallingul.

Valgevene edukaim oli 13 puntkiga (+10) Tatsiana Markevitš, Valgevene vastuvõtt oli 55%, rünnak 40%, blokiga saadi 11 j serviga 7 punkti (eksiti 7 servil).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles