VIDEO Vaata, kuidas konkurendid püüdsid Taaramäe lõputõusul kinni

Christopher Krutto
Copy
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Jean-Christophe Bott/AP

Eile oli võimsale tulemusele lähedal jalgrattur Rein Taaramäe (Intermarche Wanty Gobert), kes hoidis pikalt Giro d'Italia neljandal etapil liidrikohta. Lõputõusul aga tema jõud rauges.

Taaramäe juhtis pikalt võistlust koos taanlase Christopher Juul-Jenseniga (Orica – GreenEdge) ning lõputõusu eel oli neil jälitajatega minutiline vahe, ent sellest ei piisanud. Etapivõidu teenis ameeriklane Joe Dombrowski (UAE Team Emirates), kellele see oli üldse esimene profivõit väljaspool USAd.

Teiseks tuli itaallane Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation), kes tõusis uueks velotuuri üldliidriks. Võitjale kaotas ta 13 sekundiga. Poodiumi kolmandale astmele kerkis itaallane Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizane, +27).

Üheksanda koha teeninud Taaramäe kaotas võitjale 1.33.

Üldarvestuses on De Marchi edu teisel kohal oleva Dombrowski ees 22 sekundit. Taaramäe tõusis üldarvestuses 14. kohale (+1.47).

Oma osa võis mängida ka fakt, et Taaramäe näol on tegu tänavu seni enim võistluspäevi kogunud profiratturiga. Aasta esimese viie ja poole kuuga on tal kogunenud juba 38 võistluspäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles