Superstaar jääb jalgpalli EM-finaalturniirist eemale

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Virgil van Dijk.
Virgil van Dijk. Foto: Marc Schueler/imago/Schüler

Liverpooli ja Hollandi koondise keskkaitsja Virgil van Dijk teatas, et jääb suvel toimuvast jalgpalli EM-finaalturniirist eemale.

2019. aastal Lionel Messi järel paremuselt maailma teiseks jalgpalluriks valitud 29-aastane keskkaitsja sai vigastada oktoobris, kui Evertoni väravavaht Jordan Pickford talle jõhkralt jalgadesse rammis. Põlvesidemeid vigastanud Van Dijk vajas operatsiooni, kuid paraku pole ta veel piisavalt taastunud, et Hollandit EMil aidata.

Just selles olukorras sai Virgil van Dijk tõsise põlvevigastuse.
Just selles olukorras sai Virgil van Dijk tõsise põlvevigastuse. Foto: Laurence Griffiths/PA

«Füüsiliselt on EM vahele jätta õige otsus. Alustan samal ajal oma viimast taastusravi faasi. Tegin otsuse raske südamega, kuid olen sellega juba rahu teinud,» lausus ta.

Jalgpalli EM-finaalturniir toimub 11. juunist 11. juulini. Kuigi Van Dijki taastusravi on kulgenud plaanipäraselt, ei soovi ta EMil liigseid riske võtta.

«Otsus EMile mitte minna on õige otsus. Mul on tõesti kahju, et ma ei saa oma riiki seal esindada, kuid asjad on sellised ja mul tuleb sellega leppida. Meil kõigil tuleb,» ütles jalgpallur.

Keskkaitsja sõnul võib teda taas vutiplatsil näha tõenäoliselt Liverpooli hooajaeelsetes kohtumistes. «See on vähemalt eesmärk ja praegu tundub, et nii võib ka minna. Siiski ei ole elus ega ka jalgpallis kunagi miski lõpuni kindel. Eks näis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles