Eesti sporti raputavatel skandaalidel ei näi lõppu. Vaevu jõuab üks nõgine teema settida, kui pinnale kerkib uus. Hiljuti siinmail tublisti lainetust tekitanud brasiillasest jalgpallitreeneri Getulio Aurelio Fredo kõrvale tõusis üleeilse Eesti Treenerite Liidu (ETL) avalduse järel üllataval kombel kodumaine võrkpallikorüfee Raimund Pundi, kelle kohal lasuvad laste seksuaalse väärkohtlemise süüdistused.

Üllatuslikult just seetõttu, et nimetatud treeneri ja pedagoogi puhul on tegu ammu manalateele läinud mehega. Tema tegudest väljaspool palliplatsi või klassiruumi pole varem valjuhäälselt juttu tehtud, vaid sahistati poolsosinal spordirahva tagatubades.

Seejuures polnud Pundi seksuaalse sättumuse – talle meeldisid poisid – teadjate hulk sugugi nii väike, kui see võib-olla esmapilgul paistab. Ometi on 14 aastat pikk aeg. Just nii kaua on tänaseks möödunud hinnatud, mitmete tiitlitega pärjatud treeneri ärasaatmisest.

Homoseksuaalsus polnud saladus

Võrkpallitreener Avo Keel pajatas mõni aasta tagasi endast ilmunud elulooraamatus «Terava keelega» seikasid kooliõpingute ajast. Seal seisab: «Pundi otsis seltsi lemmikutega, mis tahes moodi need poisid talle meeldisid. Kui olime võistluste tõttu koolist puudunud, kutsus meid enda juurde matemaatikaülesandeid lahendama. Pakkus võileibu. Nädalas käisime kaks korda linnuvabriku spordihoone ujulas. Kogu kool läks bussiga, meid sõidutas Pundi autoga. Minu teada seisnes Pundi üritamine selles, et kutsus kedagi enda juurde: «Kuule, sul on sääremarjad kinni, las ma teen massaaži.» Sealt kaugemale… Ta andis endale aru.»

Kommentaarid (16)
Copy