Leedu treener kirus ekskalevlast: ta istus pingil nagu tal oleks Grammy auhind peos

Karl Mihkel Eller
Copy
Utena Juventuse tsenter Mindaugas Kupšas (palliga).
Utena Juventuse tsenter Mindaugas Kupšas (palliga). Foto: Erikas Ovčarenko/Scanpix

Leedu korvpallimeistrivõistluste veerandfinaali avamängus alistas Utena Juventus 86:72 Prienai, kuid võitjate treener kirus sellest hoolimata oma hoolealuseid.

Utena peatreener Židrunas Urbonas ei jäänud oma mängijate etteastega rahule. «Mul oli tunne, et juhendan jalgpallitiimi. Mõtle ise: üks on Ronaldo, teine Rivaldo,» põrutas Urbonas, vahendas Leedu Delfi. «Võib-olla on põhihooajal selline asi lubatud, aga mitte play-offis. Nende käed olid pehmed nagu väikestel lastel, see häiris mind meeletult.»

Oma osa sai ka endine Kalev/Cramo mängija Mindaugas Kupšas, kes pälvis aprillis Leedu liiga parima mängija tiitli, aga viskas veerandfinaalis vaid neli punkti. «Mindaugas ei olnud mõtetega platsil – ta istus pingil nagu tal oleks Grammy auhind peos. Muidugi, ta oli juba kolmas meie mängija, kes sel aastal sellise autasu sai,» võrdles treener kuu parima mängija tiitlit kuulsa muusikaauhinnaga.

30-aastane tsenter Kupšas kuulus Kalev/Cramo ridadesse laenulepingu alusel 2014/15 hooajal. 44-aastane Urbonas lõpetas mängijakarjääri 2012. aastal ja alustas kohe treeneriametiga. Samal aastal sai temast Utena abitreener ja alates 2017. aastast täidab ta peatreeneri ülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles