Medalid ei garanteeri õnne: laskesuusastaari räsis üksindus

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Marte Olsbu Røiseland.
Marte Olsbu Røiseland. Foto: Anders Wiklund/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Norra laskesuusatamise staar Marte Olsbu Røiseland lõpetas MK-sarja hooaja teise koha ja mitme särava tulemusega, ent tema hinges polnud rahulolu. 

Detsembris 30. sünnipäeva tähistanud Røiseland tunnistas, et koroonaviirusest tulenenud üksindusega oli raske toime tulla. «Olen viimase aasta jooksul sõpru ja perekonda näinud üliharva. Minu amet ongi üsna üksildane, ent viimane hooaeg oli erakordselt raske,» sõnas ta portaalile Dagbladet. «Minu jaoks on talumatu olla nii kaua lähedastest isoleeritud.»

Vaatamata sellele jäi norralannal seljataha korralik hooaeg. 11-kordsel maailmameistril ei õnnestunud tänavuselt suurvõistluselt individuaalselt kulda teenida, ent teatesõitudes astus ta kahel korral poodiumi kõrgeimale astmele. MK-sarja kokkuvõttes oli Røiseland kaasmaalase Tiril Eckhoffi järel teine. 

«Olen õnnelik, kuigi tahtnuks veidi enamat,» nentis eelkõige MK-võitu jahtinud Røiseland.

Intervjuu käigus jõudis ta tagasi lähedaste juurde. «Olen inimene, kes sõltub väga palju perekonnast ja sõpradest. Tänu nendele olengi karjääri jooksul nii palju saavutanud. Nad on alati mulle raja ääres kaasa elanud. Sellepärast oligi eelmine hooaeg väga raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles