M-Spordi tiimipealik luges hoolealustele sõnad peale: Portugalis on tarvis auto finišisse tuua

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kuidas läheb M-Spordil Portugalis?
Kuidas läheb M-Spordil Portugalis? Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Pole suur saladus, et M-Sport jääb võimekuselt konkurentidele Toyotale ja Hyundaile alla. Sellele vaatamata loodab tiimipealik Richard Millener, et Portugali MM-rallil suudetakse sekkuda kõrgesse mängu. 

Ford Fiesta WRCga teeb tänavu täishooaja kaasa vaid oma vahendeid panustav Gus Greensmith. Teist autot jagavad Teemu Suninen ja Adrien Fourmaux. Neist viimane tegi eduka MM-sarja debüüdi aprilli lõpus Horvaatias ning saab võimaluse ka Portugalis.

«Meil on põhjust olla optimistlik, sest eelnevad kolme etappi tõid nii mõndagi positiivset. Teame, et tuleb raske ralli ja esiviisikusse murdmine on keeruline. Me ei oota Adrienilt ja Gusilt kangelastegusid. Neil on kindel strateegia. Peamine on, et võistluse jooksul toimuks areng. Adrien peab koguma enesekindlust, sest tal puudub WRC-autoga kruusal igasugune kogemus,» sõnas Millener pressiteates. 

«Me ei sea kummagi sõitja õlule pinget. Nende peamine ülesanne on auto finišisse tuua. Siiski loodame kiiruskatsetel ka konkurentsivõimelisi aegu näidata. Mõlemad mehed on selleks rohkem kui võimelised.»

Endiselt roheline Greensmith saab karjääri jooksul esimest korda varasemaid kogemusi kasutada, sest ta osaleb Portugalis WRC-autoga teist korda. Samas vahetas ta Horvaatia ralli eel kaardilugejat, nüüd istub tema kõrval Chris Patterson.

«Sean endale alati eesmärke ja esiviiskusse jõudmine on reaalne. Me oleks viiendaks tulnud ka Horvaatias, aga kahjuks kaotasime tehnilise probleemi tõttu aega. Siiski astusime pika sammu edasi ja tahan Portugalis arengut jätkata. Kaardilugeja vahetus oli Horvaatias üks edu aluseid. Aga sel tasemel esiviisikusse jõudmiseks peab kõik õnnestuma, vigu tuleb vältida. Sellele keskendungi,» märkis 24-aastane Greensmith. 

Horvaatias esimest korda nii võimsa masinaga võidu kihutanud ja väga edukalt hakkama saanud Fourmaux läheb Portugali eelkõige kogemusi hankima. 

«Olen väga õnnelik, et saan üldse võistelda. 2019. aastal olin Portugalis veel pealtvaataja rollis. Tean, et ees ootab raske katsumus, kuid loodetavasti näitan korralikku kiirust ja suudan kogu nädalavahetust nautida,» rääkis 3. mail 26. sünnipäeva tähistanud piloot, kes kõvasti eelnevate võistluse videoid analüüsinud.

«Mul pole suuri ootusi, sama lugu oli Horvaatias. Esiviisik või -kuuik on heal tasemel, esiviisiku aegadega oleksin rahul. Olen üsna enesekindel, aga õpin endiselt. Minu lemmikteekate ongi õnneks kruus.»

Portugali ralli toimub 20.–23. maini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles