ANALÜÜS ⟩ Mille abil saab Pärnu Sadam BC Kalev/Cramole korvpallifinaalis hästi vastu?

Ville Arike
, reporter
Copy
Pärnu Sadama korvpallimeeskond.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond. Foto: Tairo Lutter

Koduste korvpallimeistrivõistluste finaalseeria on pakkunud alustuseks kaks mõnusalt pingelist mängu, nii Pärnu Sadam kui ka tiitlikaitsja BC Kalev/Cramo on võitnud ühe mängu ja suur võitlus jätkub. Viimastel aastatel pole keegi Kalevile lähedalegi saanud, mis on tänavu teisiti?

Meenutame esmalt põhiturniiri tulemusi. 31. oktoobril võitis Kalev Tallinnas 81:60, kuid ses mängus ei käinud väljakul Pärnu rünnakute vedur Maxhuni. 5. detsembril jäid pärnakad kodusaalis juba peale 79:74, kümme päeva hiljem aga kaotasid 82:93. Põhiturniiri viimases, 4. märtsil Tallinnas peetud kohtumises läks võitja selgitamiseks vaja lisaaega, Kalev jäi lõpuks peale 76:71.

Seega suutsid pärnakad terve hooaja jooksul anda Kalevile korralikke lahinguid ning nende kordamine finaalseerias pole ses mõttes midagi üllatavat. Samas tundub, et VTB Ühisliigas sel hooajal 9 võitu ja 10. koha saanud Kalev võiks vähemalt paberil kõigist kodustest konkurentidest üle olla. Miks püsib finaal tasavägine ning miks usub Pärnu peatreener Heiko Rannula, et Kalevit on ka edaspidi võimalik võita?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles