3x3 korvpallikoondis läheb püüdma ajaloolist olümpiakohta

Christopher Krutto
Copy
Eesti naiste 3x3 korvpallikoondis läheb mai lõpus püüdma pääset Tokyo olümpiale. Pildil Jane Svilberg, Anna Gret Asi, Merike Anderson, Kadri-Ann Lass, Siim Raudla ja Priit Vene (vasakult paremale).
Eesti naiste 3x3 korvpallikoondis läheb mai lõpus püüdma pääset Tokyo olümpiale. Pildil Jane Svilberg, Anna Gret Asi, Merike Anderson, Kadri-Ann Lass, Siim Raudla ja Priit Vene (vasakult paremale). Foto: Tairo Lutter / Postimees

Seni on Eesti korvpall olnud esindatud olümpiamängudel vaid korra, 1936. aastal Berliinis, kui võistlustules olid meie mehed. Nüüd, 84 aastat hiljem, on sarnase võimaluse lävel meie naised. Seda küll mitte saalikorvpallis, vaid 3x3 formaadis.

26.-30. juunini peetakse Austrias Grazis Tokyo olümpia kvalifikatsiooniturniir, kus jagatakse välja kolm suurvõistluse pääset. Eesti koosseisu kuuluvad Kadri-Ann Lass, Anna Gret Asi, Merike Anderson ja Jane Svilberg. OMi kvalifikatsiooniturniiril kuulutakse C-alagruppi koos Hollandi, Valgevene, Ungari ja Sri Lankaga. Koondise peatreener Siim Raudla tunnistas, et midagi lihtsat ta ei oota.

«Sanšid on alati olemas. Aga illusioone pole mõtet endale luua, vaid tuleb olla realist. See saab olema väga raske, vaadates juba, kes meil juba alagrupis vastas on. Sealt edasi ma ei ole veel isegi hakanud laveerima. Lähme võtame mäng-mängult ja katsume endast kõik ära teha, et ei oleks pärast turniiri tunnet, et oleks seda ja seda paremini saanud teha. Lähme oma asja tegema ja minu arvates on meil potentsiaali piisavalt,» rääkis Raudla Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles