Eesti piljardiduo jäi ülivalusalt MM-finaali ukse taha (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mark Mägi ja Denis Grabe.
Mark Mägi ja Denis Grabe. Foto: Facebook @matchroompool

Eesti piljardimängijad Denis Grabe ja Mark Mägi juhtisid Suurbritannias toimuval piljardi 9-palli paarismängu MMi poolfinaalis Saksamaa vastu küll 7:2, kuid jäid lõpuks ikkagi ülivalusalt finaali ukse taha.

Nimelt võitis Saksamaa duo Christoph Reintjes–Joshua Filler, kellest viimane on muuhulgas 2018. aasta 9-palli maailmameister, seejärel seitse minimatši järjest ning sammus 9:7 võiduga finaali.

Piljardi 9-palli paarismängu poolfinaal Saksamaa vs Eesti.
Piljardi 9-palli paarismängu poolfinaal Saksamaa vs Eesti. Foto: Kuvatõmmis

Sakslaste jaoks on tegemist kolmanda paarismängu MM-finaaliga: varasemalt on seal mängitud 2009. aastal (9:11 kaotus Filipiinidele) ja 2011. aastal (10:4 võit Tai üle). Toona moodustasid Saksamaa duo aga Ralf Souquet ja Thorsten Hohmann.

Täna õhtul toimuvas finaalis lähevad sakslased vastamisi Suubritannia C-tiimiga ehk Darren Appletoni ja Karl Boyesiga, kel on ette näidata nii ühine (2014. aasta 9-palli paarismäng) kui ka individuaalsed MM-tiitlid.

Kuna pronksimatši paarismängu MMil ei peeta, saavad Grabe ja Mägi kaela kolmanda koha medalid. Lisaks pistsid nad kahepeale taskuse 15 000 eurot. 

Eesti duo teekond MMil

Avaring: 7:5 võit Belgia üle

Teine ring: 7:6 võit Suurbritannia A-koondise üle

Veerandfinaal: 9:4 võit Filipiinide üle

Poolfinaal: 7:9 kaotus Saksamaalt

Denis Grabe ja Mark Mägi
Denis Grabe ja Mark Mägi Foto: Facebook @matchroompool

Piljardi 9-palli paarismängu MMid on toimunud 2006. aastast saati ja ajalooliselt on kõige edukamad riigid Hiina ja Filipiinid, kel mõlemal ette näidata kolm MM-tiitlit. Kahel puhul on triumfeerinud Austria, korra on maailmameistriks kroonitud Inglismaa, USA, Soome, Saksamaa ja Taiwan.  

Grabe ja Mägi on varasemalt MMil käinud kahel puhul: 2018. aastal pudenesid nad konkurentsis avaringis, kui kaotasid 6:7 hilisemale ilmatšempionile Hiinale. 2019. aastal jõuti teise ringi, kus tuli tunnistada Kanada 7:6 paremust.

Kui kruvida ajaratast veelgi varasemasse aega, siis on Grabel koos Erki Ermiga ette näidata veel kolm paarismängu MMi. 2015. aastal kaotati avaringis 5:7 Hiina Taipeile, 2013. aastal avaringis 2:7 Lõuna-Koreale ja 2011. aastal teises ringis 4:8 Taile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles