Presidendi kaks täiesti eriilmelist nägu

Karl-Joosep Küngas
Copy
FIFA president Gianni Infantino Aafrika visiidil.
FIFA president Gianni Infantino Aafrika visiidil. Foto: LUC GNAGO/Reuters

Hiljaaegu tagasi proovisid 12 Euroopa jalgpalli suurklubi käivitada kinnist Superliigat, mis sai hoobilt negatiivset vastukaja. Üheks laitjaks oli ametlikult ka FIFA president Gianni Infantino, kes tegelikult olevat üks selle projekti tugevaid pooldajaid.

Mõned päevad tagasi oli Prantsusmaa ajakirjaniku Philippe Auclair'ile kättesaadavad dokumendid, kus leiab viiteid, et Infantino oli Superliiga üheks peamiseks toetajaks. Samuti on mänginud FIFA selgelt topeltmängu, kus neil polnud võimalust kaotada, vastupidi ainult võita ning võimalusel nõrgestada nende suurimat konkurenti UEFA-d.

18. aprill oli kuupäev, mil kogu spordimaailm kihama lõi, sest hakkasid ilmnema vihjed, et Superliiga ongi loodud. Läks paar päeva aega, kui UEFA oma karmi seisukohta väljendas ning kuulutas kohe ka sõja. FIFA seevastu võttis väga malbe lähenemise ning näis nagu neid selline asi üldse ei puudutagi. Mõistagi, sest säärane Superliiga oleks ju nõrgestanud selgelt UEFA-d ning selle käima lükkamine tulnuks kasuks FIFAle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles