Eesti piljardi ajalooline medal: pronks võideti, mitte ei kaotatud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Denis Grabe ja Mark Mägi
Denis Grabe ja Mark Mägi Foto: Facebook @matchroompool

Eesti piljardimängijad Denis Grabe ja Mark Mägi naasevad Suurbritannias toimunud piljardi 9-palli paarismängu MMilt ajaloolise pronksmedaliga. 

Eestlastel oli poolfinaalis Saksamaa duo Christoph Reintjes–Joshua Filler, kellest viimane on muuhulgas 2018. aasta 9-palli maailmameister, vastu ka väga head šansid MM-finaali jõudmiseks, kuid kogenud vastased suutsid 2:7 kaotusseisust välja tulla ning matši 9:7 ikkagi võita.

Sellest hoolimata said Grabe ja Mägi MMilt kaela pronksmedalid. Lisaks jäi neile näppude vahele kaks väga väärt triumfi: teises ringis suudeti 7:6 alistada Suubritannia A-koondis ning veerandfinaalis 9:4 Filipiinid. 

Eesti Piljardiliidu esindaja Kristjan Kuusik oli ajaloolise medali üle arusaadavalt õnnelik. «Nii mina kui ka usutavasti kogu Eesti spordipere on Eesti esindajatele äärmiselt tänulikud nende hetkede ja emotsioonide eest. Väikesel Eestil võita piljardi suurriike (Inglismaa, Filipiinid) ja võidelda ennast MM-il medalile spordialal, millega tegeletakse üle kogu maailma, on äärmiselt suur saavutus ja väga suure ning järjepideva töö vili!» rõõmustas ta.

«Kuldmedal jäi küll võtmata, kuid pronks võideti, mitte ei kaotatud! Selle tulemusega tegi Eesti piljardisport suure sammu edasi ja siit on hea ala arengut jätkata,» lausus Kuusik ERRi Sporditoimetusele antud usutluses.

Meie meestest üle olnud Christoph Reintjes ja Joshua Filler krooniti reede õhtul ka maailmameistriteks: finaalis olid sakslased 9:6 üle Suurbritannia C-koondisest. 

Piljardi 9-palli paarismängu MMid on toimunud 2006. aastast saati ja ajalooliselt on kõige edukamad riigid Hiina ja Filipiinid, kel mõlemal ette näidata kolm MM-tiitlit. Kahel puhul on triumfeerinud Austria ja nüüdseks ka Saksamaa, korra on maailmameistriks kroonitud Inglismaa, USA, Soome ja Taiwan.

Grabe ja Mägi on varasemalt MMil käinud kahel puhul: 2018. aastal pudenesid nad konkurentsis avaringis, kui kaotasid 6:7 hilisemale ilmatšempionile Hiinale. 2019. aastal jõuti teise ringi, kus tuli tunnistada Kanada 7:6 paremust.

Kui kruvida ajaratast veelgi varasemasse aega, siis on Grabel koos Erki Ermiga ette näidata veel kolm paarismängu MMi. 2015. aastal kaotati avaringis 5:7 Hiina Taipeile, 2013. aastal avaringis 2:7 Lõuna-Koreale ja 2011. aastal teises ringis 4:8 Taile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles