Latvala kinnitas: Toyota ei hakka Hyundaid kopeerima

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Toyota autoralli tiimi boss Jari-Matti Latvala sõnutsi panustavad nemad MM-etappide eel eelkõige testimisele, mitte võistlemisele. 

DirtFishi teemapüstitus tulenes sellest, et nii tänavu kui ka varasematel hooaegadel on Hyundai kasutanud WRC-rallideks valmistumiseks väiksemaid võistlusi. Näiteks osaleti Lapimaa võidukihutamise eel Otepää talverallil, Horvaatia asfaldiks koguti infot Sanremos. Toyota pole seda teed läinud. 

«Me ei kavatse kevadel rohkem võistelda. Keskendume testimisele,» ütles Latvala. «Nüüd, kui Soome rallit augustis ei toimu, jääb veidi pikem paus. Siis mõtleme ehk midagi välja. Aga praegu jääme oma plaani juurde: testime, ent ei osale väiksematel rallidel.»

Ta lisas: «Kui tunneme, et kuskilt king pitsitab ja oleks vaja üht-teist arendada, siis võivad väiksemad etapid kõne alla tulla. Aga see pole meie prioriteet.»

Senise hooaja järel on raske öelda, kumma tiimi taktika paremini töötab. Toyota saagiks langesid esimesed kaks kohta Monte Carlos ja Horvaatias, samas olid Hyundaid paremas löögihoos konkurentide koduõuel Arctic Rally'l. 

MM-sari jätkub tuleval nädalal, mil Portugalis kihutatakse tänavu esimest korda kruusal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles