Durantil oli oluline roll, et CSKAst minema löödud James jõuaks NBA tippklubisse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Mike James (palliga) madistamas Luka Donciciga.
Mike James (palliga) madistamas Luka Donciciga. Foto: Kevin Jairaj/USA Today Sports/Scanpix

Möödunud suvel Moskva CSKAga värske kolmeaastase lepingu sõlminud Mike James löödi klubist minema, ent ta leidis lähedaste sõprade ja Kevin Duranti abiga võimaluse NBAs. 

Pole kahtlustki, et 30-aastane tagamees oli Euroliiga üks paremaid ründemängijaid. Probleeme tekitas aga tema suhtumine. 2019. aasta suvel saatis Jamesi minema Milano Olimpiast kogenud treener Ettore Messina, tänavu läksid suusad risti Dimitris Itoudisega. 

Pärast korduvaid erimeelsusi otsustas CSKA märtsi lõpus vastuolulise palluriga koostöö lõpetada. Jänki lendas kodumaale, kus otsides võimalust NBAst. 

Huvitaval kombel pole aga Jamesil teda esindavat agenti. Eurohoopsi andmetel sai ta abi healt sõbralt Mo Smithilt, kes tegeleb spordikorraldusega ning omab nii mõnegi NBA klubiga häid kontakte. 

Euroliiga staarile pani esimesena silma peale Denver Nuggets. Diilile oldi juba üsna lähedal, kuid siis tekkis huvi ka Brooklyn Netsist. Sealt võttis Smithiga ühendust spordidirektor, endine CSKA ja Venemaa koondise mängija Jon Robert Holden.

Veel läbi mitmete sidemete jõudiski James võistkonda, kes võitleb tänavu NBA tiitli eest. Tehingu juures oli oluline roll ka võistkonna superstaaril Kevin Durantil. Nimelt töötab tema vend koos Smithiga ning üheskoos arutati asja. 

«Kui meil on võimalik James saada, siis võtame ta kindlasti,» olevat Eurohoopsi andmetel Durant öelnud. 

Möödusid vaid mõned tunnid, kui James oli Brooklynis kohal. Esialgu sõlmiti temaga 10-päevaseid kontrahte, kuniks 13. mail viimaks hooaja lõpuni käed löödi. 

James mängis NBAs ka hooajal 2017/18. Phoenix Sunsis polnud tema näitajad sugugi pahad: 32 kohtumises läks kirja keskmiselt 10,4 punkti ja 3,8 resultatiivset söötu. 

Netsi eest on James tänavu 11 mängus kogunud 17,5 minutit, 7,1 punkti ja 3,7 söötu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles