Noor tenniseäss tahtis dopingusüü poiss-sõbra kraesse lükata, ent sattus veel suurema portsu otsa

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Dajana Jastremska.
Dajana Jastremska. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Tennisist Dajana Jastremska andis jaanuaris positiivse dopinguproovi. Kuigi ukrainlanna pole süüd omaks võtnud, räägivad tõendid seni teist keelt. 

Täna 21. sünnipäeva tähistava tennisisti kehast leiti mesterolooni võistlusvälisel ajal tehtud testist. Tegemist on anaboolse steroidiga, mis kuulub rahvusvahelise antidopingu (WADA) keelatud ravimite nimekirja. Talle määrati esialgne võistluskeeld. 

Jastremska süüd ei tunnista. Ta kaebas otsuse kahel korral rahvusvahelisse spordikohusse (CAS), kuid edutult. Noort sportlast võib oodata veelgi karmim karistus, sest Der Spiegeli andmetel süüdistatakse teda ka valetamises. 

Ukrainlanna väitis CASile, et keelatud aine sattus tema kehasse vahekorra tulemusel. Samas ütles praeguseks juba endine poiss-sõber, et see ei vasta tõele. 

Saksamaa meedia andmetel pakkus Jastremska isa tütre kaaslasele raha, et too süü enda peale võtaks. «Algselt aitasingi neid ja tegin seda tasuta. Siis aga palusid nad mult juuksekarva testi, millest loobusin,» märkis ekskallim sotsiaalmeedias. 

Veidi aja pärast läks paar lahku. Märtsi alguses lubas mees meedias suu täielikult puhtaks rääkida, ent pärast seda pole ta ajakirjanikele vastanud. 

Praegu ähvardavad Jastremskat kaks karistust: üks keelatud ainete tarvitamise, teine menetluse ajal valetamise eest. Teatud stsenaariumi korral võib noore tennisisti karjäär põhimõtteliselt lõppeda. 

Mullu jaanuaris tõusis Jastremska WTA-tabelis karjääri kõrgeimale, 21. kohale. Teda peetakse andekaks mängijaks, kes on võimeline võitma ka suurturniire. 

Sportlane jääb endale kindlaks: tema vastu esitatud süüdistused ei vasta tõele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles