Madalseisus Himki võib järgmise hooaja tipptasemel vahele jätta

Postimees Sport
Copy
Moskva oblasti Himki mängija Anton Ponkrašov (vasakul).
Moskva oblasti Himki mängija Anton Ponkrašov (vasakul). Foto: GEORGIA PANAGOPOULOU/EPA/Scanpix

Euroliiga hooaja viimasena lõpetanud ja VTB Ühisliigas veerandfinaalis välja langenud Moskva oblasti Himki võib kõige halvemal juhul järgmise hooaja tippkonkurentsis vahele jätta, kinnitas Moskva spordiminister Roman Terjuškov.

Euroliigas vaid neli võitu teeninud ja selgelt viimaseks jäänud Himki ei jõudnud ka koduses liigas väga kaugele, kui kaotas veerandfinaalseeria kahes kohtumises Lokomotiv Kubanile.

Lisaks on klubil kaelas suured rahalised kohustused ja Euroliigas keelati neil uute mängijate registreerimine juba märtsi alguses. Sel hetkel oli Himki mängijatele väidetavalt võlgu palgaraha kolme miljoni euro ulatuses.

Spordiminister Terjuškov rääkis Venemaa uudisteagentuurile TASS, et Himki võib halvimal juhul järgmise VTB liiga hooaja vahele jätta. «Himki probleemid on kõigile teada. Kui järgmisel hooajal Himki-nimelist klubi ei eksisteeri, siis me loome uue regionaalse klubi, mis ei osale küll Ühisliigas, aga astme võrra madalamal. Igal juhul saavad meie spordikoolides treenivad korvpallurid mänguaega,» ütles Terjuškov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles