Leicester surus Chelsea põlvili ja võitis viiendal katsel Inglismaa karikafinaali

Karl Mihkel Eller
Copy
Võitlus 89. minutil Leicesteri värava all.
Võitlus 89. minutil Leicesteri värava all. Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH/AFP/Scanpix

Inglismaa jalgpalli karikafinaali võitis viiendat korda finaali pääsenud Leicester City, alistades 1:0 Londoni Chelsea.

Üllatavalt väravate vaeses karikafinaalis ei löödud esimesel poolajal ühtegi väravat. Viimane kord jäi finaalis esimese 45 minuti jooksul värav löömata 2016. aastal, kui vastamisi olid Manchester United ja Crystal Palace, kus võitja selgitamiseks läks vaja lisaaega ning kohtumine lõppes 2:1 Unitedi võiduga.

Tänavuses finaalis avati skoor aga 63. minutil, mil 20 000 pealtvaataja silme all lõi Leicesteri poolkaitsja Youri Tielemans kauglöögi vasakule ristnurka.

Chelsea proovis seejärel korduvalt Leicsteri väravalukku lahti muukida ning 87. minutil suutis väga head reaktsioonikiirust näidanud väravavaht Kasper Schmeichel, tõrjudes Mason Mounti pealelöögi.

Kaks minutit hiljem suutis Chelsea sahistada väravavõrku, kui Ben Chilwelli tsenderduse suutis väravasse sokutada Wes Morgan. Paraku leidis VAR, et Chilwell oli väga napilt suluseisus ja väravat ei loetud.

Leicester mängis Inglismaa karikafinaalis viiendat korda ja polnud seni kordagi karikat võitnud, olles sellega enim kordi finaalis mänginud klubi, kes polnud kunagi finaali võitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles