Müstiline pääsemine: Alissoni värav päästis Liverpoolile võidupunktid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Liverpooli mängumehed peavad Alissonile kõvasti välja tegema.
Liverpooli mängumehed peavad Alissonile kõvasti välja tegema. Foto: LAURENCE GRIFFITHS/Pool via REUTERS/Scanpix

Valitsev Inglismaa meisterklubi FC Liverpool vajab liigahooaja viimastest voorudest kõiki punkte, mis neil võimalik püüda, et jõuda tuleval hooajal Meistrite liigasse. Täna teeniti magus 2:1 võit West Bromwich Albioni üle.

Enne tänast oli Liverpool olukorras, kus järelejäänud kolme kohtumise võitmisel ollakse sisuliselt ikkagi kindlustanud koha kõrgliigas esinelikus ja sellega ka Meistrite liigas. Seevastu iga loovutatud punkt võib valusalt kätte maksta.

Liverpooli vastaseks oli täna 19. kohal olev West Brom, kellel juba mõned voorud tagasi kadusid võimalused kõrgliigasse püsima jäämiseks. Nõnda polnud neil enam kuigi palju mängus.

Sellele vaatamata asusid koduväljakul mänginud West Bromi mängumehed kohtumist juhtima, kui 15. minutil oli esmakordselt sel hooajal Premier League'is täpne Hal Robson-Kanu. Pisut enam kui veerandtund hiljem suutis Liverpool ikkagi vastuse leida ja ei keegi teine kui nende tähtründaja Mohamed Salah.

Teisel poolajal jätkas Liverpool meeletult juhtvärava otsimist, kuid üsna kesise realiseerimise tõttu raisati mitmeid võimalusi. Korra käis pall küll mõlema võistkonna väravas, kuid mõlemal puhul oldi löögi ajal suluseisus. Lõppsõna jäi ikkagi Liverpoolile ja seda nende väravavahile Alissonile, kes viimasel sekundil nurgalöögi ajal vastaste karistusalasse tuli. Brasiilia esikinnas saigi peaga löögile ja see lendas väravasse!

Seejuures sai Alissonist esimene väravavaht, kes kunagi Liverpooli rivistuses ametlikus kohtumises skoorinud. Samuti oli see esimene väravavahi pealöök, mis üldse Premier League'is tee väravasse leidnud.

Tänase 2:1 võiduga jääb Liverpool liigatabelis endiselt viiendale kohale, kuid vahe neljandal kohal oleva Londoni Chelsea'iga vähenes punkti peale. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles