Mootorispordi muuseumis avati ainulaadne kunstinäitus, mis on pühendatud autodele

Postimees Sport
Copy
MOMUs avatud kunstinäitus.
MOMUs avatud kunstinäitus. Foto: Facebook @motorsportmuseum

Turbas asuvas MOMU Mootorispordi Muuseumis avati reedel esimene teadaolevalt 100% autodele pühendatud kunstinäitus. 

Kunstnik Kaili Aavik eksponeerib muuseumisaalis Automotive Art stuudios aastate jooksul loodud 35 meeleolukat pilti, mis kajastavad autonduse erinevaid tahke – võidusõitu, kilovatte, mehaanikute tööd, USA rauda, Maranello punaseid komeete ja palju muud.

Aavik ütles avamisel, et näitus on kummardus autodisainile. «Mulle meeldib autosid maalida, meeldivad läiked, kerekujud, värvid, kroomi peegeldused. Klassikalised autod on minu meelest ilusad,» sõnas ta. «Tellimustöid olen samuti teinud, kuid näitusel on peamiselt väljas enda soovid, olen n-ö lõbutsenud.»

MOMU juht Arno Sillat tõi näituse avamisel välja maalidel kujutatud autode ühise joone – kõik on varustatud sisepõlemismootoriga. «Neil kõigil on oma laul, mõni laulab V-12-ga, mõni R-6-ga või millegi muuga, aga kindlasti ei ole maalitud autode hääl tuhvlite sahin. Maale vaadates hakkavad mootorite helid kõlama,» lausus Sillat, lisades, et tegemist peaks olema Eesti esimese automaalide näitusega.

Näitus jääb avatuks kuni suve lõpuni ja seda saab külastada MOMU lahtiolekuaegadel kolmapäevast pühapäevani kella 12-18-ni. Paljusid ekspositsioonis olevaid pilte saavad soovijad endale ka soetada, osa nendest on juba omaniku leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles