Dopingupatuseks nimetatud olümpiavõitja ja maailmarekordi omanik plaanib ajakirjaniku vastu kohtuteed alustada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Stefka Kostadinova.
Stefka Kostadinova. Foto: Imago Sportfotodienst/Imago/pressefoto Baumann/Scanpix

Endine kõrgushüppaja Stefka Kostadinova on ühe vanima kergejõustiku maailmarekordi omanik, kuid selle puhtuses on hakanud Rootsi ajakirjanik Patrick Ekval kahtlema. Korduvalt on ta kutsunud bulgaarlannat dopingupatuseks ning Kostadinova otsustas sellele punkti panna.

Praegu Bulgaaria olümpiakomitee presidendina töötav Kostadinova on läbi aegade parim kõrgushüppaja. Tema auhinnakapist leiab kuldmedalid nii olümpiamängudelt kui ka maailma- ja Euroopa meistrivõistlustelt. Kuigi naine pole kunagi positiivset dopinguproovi andnud, siis Ekval väidab, et bulgaarlanna oli maailmarekordit püstitades dopingut täis topitud.

Naiste kõrgushüppe maailmarekord sündis 30. augustil 1987 Roomas toimunud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel. 

Kostadinovale säärane laimamine ei meeldinud. «Bulgaaria meedias on käinud läbi Rootsi ajakirjaniku süüdistused minu suunas. Tema viha minu vastu on tinginud maailmarekord, mis on 209 cm. Täpselt üks sentimeeter enam kui rootslannal Kaisa Bergqvistil, kes hoiab sisemaailmarekordit. Ajakirjanik on ka varem Bulgaaria sportlasi süüdistanud ja nende edus kahelnud. Kui need olid ka tema sõnad, siis kaalun kohtusse minemist,» sõnas 56-aastane Kostadinova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles