Eesti kurlingupaar alustas MMi võimsa võiduga

Toimetas Ville Arike
Copy
Marie Turmann ja Harri Lill.
Marie Turmann ja Harri Lill. Foto: Maailma Kurlingu Föderatsioon

Marie Turmann ja Harri Lill alustasid Šotimaal Aberdeenis peetavat kurlingu segapaarismängu MMi võimsa 10:3 võiduga Jaapani üle.

Eestlased suutsid võita neli esimest vooru, noppides kahel esimesel korral ühe ning kahel järgmisel kaks punkti. See tähendas poolel maal 6:0 eduseisu ja noort võitu.

Viies voor küll ebaõnnestus ning jaapanlased Yurika Yoshida ja Yuta Matsumura võitsid sellega kolm punkti tagasi, kuid enamat nad ei suutnudki. Kuuendas ja seitsmendas voorus olid 2:0 paremad taas Turmann ja Lill ning mänguvõit oligi käes.

Eesti võistkonna esmane ülesanne on pääseda alagrupis kolme tugevama hulka, mis tagaks koha play-off'is ja ühtlasi ka järgmisel aastal peetavale Pekingi taliolümpiale. Riigid, kes MMilt olümpiale otse ei pääse, saavad jätkata üritamist 2021. aasta lõpus peetaval valikvõistlusel. Olümpiale pääseb kümme paari, sealhulgas korraldaja Hiina esindajad.

MMil osaleb 20 riiki, kes on jagatud kahte alagruppi. Eesti kuulub B-gruppi. Teisipäeval on Eestil kavas kaks kohtumist, vastasteks on Rootsi ja USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles