Soome võrkpallinaiskond pääses EMile, ent jäi kaheks nädalaks Slovakkiasse lukku

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Soome võrkpallinaiskond.
Soome võrkpallinaiskond. Foto: eurovolley.cev.eu

Samal ajal kui Eesti võrkpallinaiskond jäi Valgevenes EM-finaalturniiri piletita, õnnestus soomlannadel Slovakkias eesmärk täita. Eduka miniturniiri järel tabas võistkonda aga üsna jõhker hoop. 

Põhjanaabrid lõpetasid neljaliikmelises alagrupis võõrustajate järel teisena, millest piisas EMile pääsemiseks. Viimase mängu eel andis aga üks koondise liige positiivse Covid-19 testi. Soomlannasid koju ei lubata, nad jäävad kaheks nädalaks Slovakkiasse isolatsiooni. 

«Nüüd on tiim karantiinis ka kohalike reeglite kohaselt. Üldine olukord on rahulik, kellelgi pole viiruse sümptomeid,» ütles Soome alaliidu juht Olli-Pekka Karjalainen Iltalehtile. 

Kogu võistkond on lukus samas hotellis, kus viibiti ka EM-valikmängude ajal. Lisaks sellele, et soomlannad ei saa valmistuda Euroopa Kuldliiga mängudeks, lisanduvad alaliidule suured kulutused. Reisikindlustus sellistel puhkudel ei aita. 

«Majutada tuleb umbes 20 inimest ja peame hankima uued lennupiletid. See maksab kümneid tuhandeid eurosid. Täpsem summa veel selgub,» märkis Karjalainen.

Soome pidanuks juba 28. mail ehk täpselt samal päeval, mil kahenädalane isolatsioon lõppeb, alustama Ukrainas kuldliigat. Praegustes tingimustes pole see aga võimalik. Koostöös rahvusvahelise alaliiduga (CEV) otsitakse alternatiive. 

EM-finaalturniir peetakse 18. augustist 4. septembrini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles