43-aastane Roponen tõukas kümme aastat noorema kolleegi Soome A-koondisest välja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Riitta-Liisa Roponen.
Riitta-Liisa Roponen. Foto: JON OLAV NESVOLD/imago/Bildbyran/Scanpix

Soome murdmaasuusakoondis kinnitas oma sportlased tulevaseks hooajaks. Üllatusena on nimekirjas Riitta-Liisa Roponen, kes naaseb pärast kaht aastat taas Soome A-koondisesse.

Soome naiste A-koondisesse kinnitati Jasmi Joensuu, Katri Lylynperä, Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Vilma Nissinen, Kerttu Niskanen ja Riitta-Liisa Roponen. Otsus langetati lähtudes viimastele tulemustele.

«Tulemused on need, mille järgi saame otsustada. Mõned aastad tagasi oli meil palju suurem rahvuskoondis, kuid olümpiahooajal tegeleme väiksema seltskonnaga. Treeninglaagrites on koormused väga kõrged ja see pole paljude noorsportlaste jaoks vastuvõetav,» selgitas Soome naiste koondise eest vastutav Ville Oksanen.

Kuivõrd üllatav on tegelikult 33-aastase Anne Kyllöneni A-koondisest välja jätmine. Peaks ju ta vastama kõikidele kriteeriumitele, kuid Oksonen hindas, et kümme aastat kogenum Roponen sobib võistkonda paremini.

Soome meeste suusakoondisesse kuuluvad tavapärased nimed: Iivo Niskanen, Joni Mäki, Ristomatti Hakola, Lauri Vuorinen, Perttu Hyvärinen, Markus Vuorela ja Verneri Suhonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles