Loe ametlikku otsust, millega tühistati Nabi ajutine võistluskeeld

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Kolmapäeval sai teatavaks, et Eesti Olümpiakomitee (EOK) poolt nimetatud sõltumatu dopinguvastane distsiplinaarkolleegium tühistas positiivse dopinguproovi andnud maadleja Heiki Nabi ajutise võistluskeelu. Postimees avaldab kolleegiumi seisukoha täies mahus.

Otsuse tegid distsiplinaarkolleegiumi liikmed Margus Mugu (eesistuja), Jarek Mäestu ja Toomas Tõnise. Nabi esialgne võistluskeeld tühistati alates 18. maist. 

Kolleegiumi seiskoht:

  1. Kolleegium võtab arvesse, et esialgse võistluskeelu tühistamise taotluses on sportlane viidanud samadele asjaoludele, mille hindamisel tuleks asi ka sisuliselt lahendada. Neid sportlase väiteid ei saa jätta tähelepanuta. Kõikide asjaolude kaalumisele tuginev põhjendatud seisukohavõtt võib käesoleva asja eripära silmas pidades olla aeganõudev. Poolte esitatud tõendeid ja väiteid arvestades ei ole käesolevas asja menetlemise staadiumis üheselt ega kahtlusteta võimalik järeldada, et sportlasele võistluskeeldu ei määrata, nagu pole võimalik ka järeldada, et sportlasele võistluskeeld suure tõenäosusega siiski määratakse.
  2. Sellest tulenevalt võib käesolevas asjas esialgse võistluskeelu jätkumine olla sportlasele ebamõistlikult ja ebaproportsionaalselt koormav, eriti kui arvestada, et lõppkokkuvõttes on võimalik ka võistluskeelu kohaldamata jätmine. Võrreldes olukorraga, kus esialgne võistluskeeld tühistatakse, kuid hiljem siiski rakendatakse võistluskeeldu, on sportlase jaoks tunduvalt raskemate tagajärgedega ning ebaõiglasem, kui esialgne võistluskeeld jäetakse kehtima, kuid asja lõpliku lahendamise tulemusel võistluskeeldu ei määrata.
  3. Sportlase huvide kaitse nõuab muuhulgas, et menetlus tema suhtes toimuks mõistlikult kiire tempoga, samas kõiki asjaolusid ja tõendeid põhjalikult ning igakülgselt uurides. Eeldatava aeganõudva menetluse tingimustes võib olla põhjendatud esialgse võistluskeelu kohaldamata jätmine.
  4. Käesolevaga ei võta kolleegium seisukohta sportlasele 17.02.2021.a määratud esialgse võistluskeelu põhjendatuse ega 14.05.2021.a taotluses selle kohta esitatud asjaolude kohta, sest teeb käesoleva määruse üksnes konkreetses menetlusstaadiumis asja võimalikku edasist kulgu silmas pidades otstarbekuse seisukohalt ja sportlasele huvide põhjendamatu kahjustamise vältimiseks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles