«Me kutsusime teda Isaks – seda ta kõige paremas mõttes oligi.»

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Lembit Teesalu istumas Pirita ringrajale püstitatud endanimelisel mälestuspingil. Tema kõrval on Toivo Asmer (vasakul) ja Jüri Raudsik.
Lembit Teesalu istumas Pirita ringrajale püstitatud endanimelisel mälestuspingil. Tema kõrval on Toivo Asmer (vasakul) ja Jüri Raudsik. Foto: Foto: Raul Mee

Pane nüüd väga täpselt kirja, sõnas endine motosportlane Jüri Raudsik enne, kui avaldas sel nädalal meie seast 75-aastasena lahkunud korüfee Lembit Teesalu kuldsed õpetussõnad. «Tee alati minu sõnade, mitte tegude järgi.» Selle ütluse peale võttis Teesalu tavaliselt lonksu head konjakit.

Viimastel eluaastatel meeldis Teesalule teistest eemal olla. Ta oli erak, kes elas oma Pirita majas ega tahtnud külalisi väga vastu võtta. Vaid mõned Vihuri võidusõiduaegsed kamraadid olid tema juurde teretulnud. Nendega meenutas ta üheskoos vanu häid aegu ja võttis teinekord napsugi.

Teesalu endine õpilane, 62-aastane Raudsik suhtles viimati Isaga – just nii ta viimast kutsuski, nagu paljud teisedki Teesalu õpilased – paar kuud tagasi telefoni teel. «Minuga võttis ühendust eluaegne motomees Saksamaalt. Ta oli fänn ja saatis mulle pildid, millele tahtis minu ja Lembitu allkirja. Lembitu oma jäigi saamata, sest rohkem ei õnnestunud mul temaga kontakti saada,» lausus Raudsik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles