Tallinna pakane ajas mitmevõistleja poodi riideid ostma

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brent Newdick
Brent Newdick Foto: SCANPIX

Homme ja ülehomme Tallinnas peetava kergejõustiku mitmevõistluse kaugeima külalise Brent Newdicki jaoks algas aklimatiseerumine ja võistluseks valmistumine Eesti pealinna riidekaupluste külastamisega. Uus-Meremaalt pärit sportlane ja tema treener polnud arvestanud Tallinnas paukuva pakasega.


Teel Eestisse Stockholmis vahemaandumise teinud Newdick väljus seal lennukist lühikestes pükstes ja plätudes. Enne Tallinna lennukile istumist tõmbas ta jalga teksased ja selga kampsuni, kuid see oli ka kõik. Eestis paukuv pakane sundis teda kohe sooje riideid juurde muretsema.

Kui külmašokk Newdickile liiga ei teinud, on ta võistluses üks neljast Andres Raja tõsiseltvõetavast konkurendist. Mehe kümnevõistluse rekord on eestlasest vaid viis silma väiksem ja võrdub 8114 punktiga. Seitsmevõistluses tal seni tulemust pole.

Jaanuaris koos teiste Andrei Nazarovi õpilastega Lõuna-Aafrikas harjutanud Raja saabub koju alles täna ja juba homme asub ta Lasnamäe kergejõustikuhallis võistlema. Mullu suutis ta samas maailmarekordi püstitanud ameeriklase Ashton Eatoni tuules koguda 6114 punkti. Kui Raja soovib aga jõuda märtsi alguses peetavale MMile, tuleb tänavu oma isiklikku tippmarki veelgi kõrgemale kruvida.

MM-piletile on konkurents tihe. Mulluse välishooaja põhjal on pilet taskus kolmel mehel – Eatonil, Leonel Suarezil ja Mikk Pahapillil, kolm meest saavad pääsme sisehooaja edetabeli põhjal ning veel kahele võistlejale saadetakse personaalne kutse.

Mõistagi pole maailma mitmevõistluse mõistes lihtsurelike staatuses meestel põhjust kutset oodata, hooaja edetabeli kaks esimest on aga lati juba väga kõrgele tõstnud. Ukrainlane Aleksei Kasjanov on kogunud 6237 ja valgevenelane Andrei Karvtšenko 6205 punkti.

Raja ja Newdicki kõrval jahivad MM-pääset ka hollandlane Eelco Sintnicolaas ja Kasahstani esindaja Dmitri Karpov. Viimasel on küll väga hea isiklik rekord 6229 punkti, ent 30-aastane mees on juba kustuv täht. Seevastu 24-aastane Sintnicolaas on mees, kes muutub iga aastaga üha paremaks. Tema isiklik rekord 6175 pärineb möödunud talvest.

Kuna Pahapillil on koht MMil juba kindel, jätab ta Tallinna võistluse vahele ja keskendub rahulikult Türgis toimuvaks MMiks. Kuid tänavu on seegi vaid üks vaheetapp – kogu tegevus käib selle nimel, et olla elu vormis suvel Londoni olümpial. Enne nelja aasta tähtsaimat võistlust teeb Pahapill veel kaks mitmevõistlust: Götzises ja EMil Helsingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles