Tomingas ja Tobreluts jätkavad ühiselt väljaspool koondist: selle projekti nimel olen valmis loobuma ka vorstist leiva peal (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Indrek Tobrelutsu (fookuses) ja Tuuli Tomingase (tagumine) koostöö jätkub ka tuleval hooajal, kuid seda juba väljaspool koondist.
Indrek Tobrelutsu (fookuses) ja Tuuli Tomingase (tagumine) koostöö jätkub ka tuleval hooajal, kuid seda juba väljaspool koondist. Foto: Mihkel Maripuu

Viimased kolm aastat Eesti laskesuusašefina tegutsenud Indrek Torbeluts uuel hooajal enam koondise tüüri juures ei jätka, kuid see ei tähenda, et ta oleks biatloni hüljanud. Küll ei saa temast uue peatreeneri Fjodor Svoboda abilist, nagu vahepeal oletati, vaid selle asemel hakkab ta nimekale valgevenelasele hoopis mingis mõttes konkurentsi pakkuma.

Nimelt otsustas üks meie eelmise hooaja silmapaistvamaid laskesuusatajaid Tuuli Tomingas (26) jätkata senist koostööd Tobrelutsuga ning hakkab seetõttu treenima koondisest eraldi. Samamoodi talitavad ka Susan Külm (24) ja Robert Heldna (21).

See ei tähenda siiski, et nimetatud sportlastel oleks alaliiduga kuidagi suusad risti läinud. Lihtsalt olümpiat silmas pidades sooviti jätkata senist sissekäidud rada, mille kurvid on kõikidele teada. «Treenerivahetusega muutub ettevalmistuse ülesehitus alati. Loomulikult me ei tea, milline see [Svoboda käe all] välja hakkaks nägema, kuid enne olümpiat sai leitud, et turvalisem on jätkata senises süsteemis, mis toimib, ja mitte võtta riske,» avas Tobreluts otsuse tausta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles