PM Portugalis ⟩ Avalähet oodanud Eesti rallisõitjast sai Portugalis koroonabürokraatia ohver

Karl Mihkel Eller, Porto
Copy
Georg Linnamäe oli valmis Portugali rallil startima, kuid kaardilugeja ühe positiivse koroonatesti tõttu tal seda teha ei õnnestu. Mis sest, et paarimehe ülejäänud kolm testi on osutunud negatiivseks.
Georg Linnamäe oli valmis Portugali rallil startima, kuid kaardilugeja ühe positiivse koroonatesti tõttu tal seda teha ei õnnestu. Mis sest, et paarimehe ülejäänud kolm testi on osutunud negatiivseks. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Georg Linnamäe jaoks lõppes Portugali ralli enne, kui õieti alatagi jõudis. «Kohutav. Selline tunne on, nagu oleks mitte millegi eest vangi visatud,» oli roolikeeraja esimene reaktsioon kahenädalasele eneseisolatsioonile. Põhjuseks tema kaardilugeja Volodõmõr Korsia pühapäeval antud positiivne koroonaproov. Kuigi hiljem on ukrainlane andnud kolm negatiivset testi, ei jäta Portugali ametivõimud jonni.

Eelmise aasta septembrist, mil rallimaailmale löödi pärast pooleaastast koroonapandeemiast tingitud pausi taas hääled sisse, on MM-etappidel kehtestatud kindlad reeglid viiruse leviku piiramiseks. Üheks olulisimaks meetmeks on järjepidevad koroonaviiruse testid, mida rallipargis viibijatel tuleb anda regulaarselt.

Kui näiteks meediatöötajale piisab Portugali ja sealsele võidukihutamisele pääsemiseks vaid ühest testist, mis tehtud 72 tundi enne riiki saabumist, siis rallitiimide liikmed peavad kindla aja tagant endale vatipulga uuesti ninna lubama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles