Hamilton: F1 sarjast on kujunenud miljardäride võsukeste mänguplats

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com

Seitsmekordne vormel 1 maailmameister Lewis Hamilton tõdes, et F1 sarjast on saanud miljardäride võsukeste klubi ning praegustes tingimustes poleks tema suutnud kuninglikku sarja pääseda.

«Kasvasin üles tavalises tööklassi perekonnas. Mul poleks mingit variantigi täna siia jõuda. Nendel kuttidel, kellega koha eest võidelda, on nii palju raha,» rääkis Hamilton Hispaania ajalehele AS.

«Peame midagi muutma, et F1 oleks rohkem ligipääsetavam. Et sinna saaks pürgida nii rikkad kui ka need inimesed, kes on tagasihoidlikuma taustaga,» lisas ta.

Hamilton kasvas üles sotsiaalkorteris. Tema isa Anthony töötas korraga mitmel töökohal, et rahastada poja võidusõitja karjääri. Kui Hamilton oli 13-aastane, võtsid McLaren ja Mercedes noormehe enda tiiva alla.

Paljude praeguste noorsõitjate taust on aga hoopis teine. F1 sarjas sõidavad paljuski tänu miljardäridest isale Lance Stroll, Nicholas Latifi ja Nikita Mazepin. Max Verstappen – Hamiltoni suurim rivaal sel hooajal – ja Mick Schumacher on aga endiste F1 sõitjate pojad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles