Eesti piljardi esinumber osaleb esmakordselt maailma ühel prestiižsemal turniiril (1)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Denis Grabe.
Denis Grabe. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti edukaim piljardimängija, kes nädalapäevad tagasi võitis koos oma paarilise Mark Mägiga Eesti piljardiajaloo tähtsaima medali – paarismängu MM-pronksi –, alustab juba sel nädalavahetusel Gibraltaril toimuval World Pool Masters nimelisel turniiril.

Turniiri näol on tegemist piljardi ühe aasta suursündmusega, mida kantakse telepildi vahendusel üle rohkem kui neljakümnes riigis ning kuhu pääsevad osalema kutsetega vaid 24 piljardisportlast.

Kohal on nii endised maailmameistrid kui ka valitsev maailmameister, teiste suurturniiride võitjad ja medalistid ning muul moel ala jälgijatele atraktiivsed maailma tipud. Näiteks said kutse ka kaks naismängijat – Inglismaa ja Venemaa parimad naismängijad, kellel on meestest tippsportlaste vastu näidata ette mitmeid võite.

«Nagu turniiri nimetus ka ütleb, siis ühtegi tavalist või lihtsat vastest ei ole. Pühapäevases esimeses kohtumises on Grabe vastane Filipiinide esindaja Roberto Gomez. Täpselt nädal aega tagasi kohtus Eesti paarismängu MMi veerandfinaalis küll Filipiinidega ja seal võeti veenev 9:4 võit (üks Filipiinide esindaja oli ka Gomez), kuid uuel turniiril ei ole sellel enam mingit tähtsust,» ütles Eesti Piljardiliidu esindaja Kristjan Kuusik.

Võidu korral kohtub Grabe Austria esindaja, kahekordse paarismängu ja individuaalse MM-kulla võitja Albin Ouschaniga.

«Kui Grabe mängib sama mõtestatult ja enesekindlalt nagu nädal tagasi, siis võime oodata korralikku tulemust ja nauditavat tipptasemel piljardit ka sellelt turniirilt,» lisas Kuusik.

Turniiri auhinnafond on kokku 100 000 dollarit, millest võitja võtab 25 000 dollarit.

Samale turniirile sai Grabe kutse küll juba ka eelmisel aastal kuid paraku oli korraldaja – Matchroom Multisport, kellele on antud korraldada ka piljardi MM, US Open ja mitmed teised piljardi aasta tippturniirid – sunnitud turniiri ülemaailmse viiruse leviku tõttu ära jätma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles