Vips sai Monacos viienda koha ja sõitis kiireima ringiaja, kuid sattus kohtunike uurimise alla

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

F2 sarja Monaco etapi esimesel sprindivõistlusel saavutas Jüri Vips (Hitech GP) viienda koha ning sõitis välja ka kiireima ringiaja. Algselt kohtunike uurimise tõttu viibinud ametlikud tulemused ei olnud muutunud võrreldes esialgsega.

Kuuendalt kohalt startinud Vips tõusis koha võrra, sest Christian Lundgaard (ART GP) oli sunnitud teiselt kohalt tehnilise rikke tõttu katkestama.

Sõidu võitis Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi), teiseks tuli Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi, +2,3) ning kolmandaks Roy Nissany (Dams, +5,9). Vipsi ette jäi veel neljanda koha teeninud Ralph Boschung (Campos Racing, +7,4). Vips kaotas võitjale 11 sekundiga.

Viienda koha eest teenis Vips kuus punkti, kuid kiireim ring andis talle veel kaks lisasilma. Need on eestlase esimesed punktid sel hooajal, sest avaetapil Bahreinis jäi ta kuivale.

Pärast võistlust asusid kohtunikud uurima Vipsi võimalikku rikkumist, sest eestlane võis turvaauto rajaoleku ajal jätta eessõitjaga sisse liiga pika vahe. Rikkumist siiski ei leitud ja tulemused jäid nii nagu pärast võistlust näidati.

Laupäeval toimuvale teisele sprindivõistlusele starditakse tänaste tulemuste põhjal, kuid esikümme pööratakse ringi, mis tähendab Vipsile kuuendat stardipositsiooni. Laupäeval sõidetakse ka põhisõit ning seal saab eestlane lähte kvalifikatsioonis välja sõidetud viiendalt kohalt.

MM-sarja üldarvestuses on liider Zhou 56 punktiga. Talle järgneb Liam Lawson 30 ja Jehan Daruvala 28 silmaga. Vips on 8 punktiga 15. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles