Rassismivastane võitlus: politsei võttis internetis jalgpallureid rünnanud mehed vahi alla

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tottenham Hotspuri tähtmängija Son Heung-min.
Tottenham Hotspuri tähtmängija Son Heung-min. Foto: Nigel Keene via www.imago-images.de/imago images/Pro Sports Images/SCANPIX

Jalgpallis on rassismi vastu võideldud juba aastaid ning nüüd jõuti viimaks seisu, kus ka internetis pallureid rünnanud isikud võetakse enda tegude eest vastutusele. 

Londoni politsei arreteeris kaheksa meest, kes olid pikalt uurimise all seoses rassistlike rünnakutega Tottenham Hotspuri jalgpallurile. Palluri nimi jäi tema kaitseks nimetamata, kuid antud vahejuhtum sai alguse 11. aprillil, mil Tottenham kohtus Manchester Unitediga.

Tottenham kaotas suurklubide duelli Unitedile 1:3 ning kaheksa meest otsustasid oma viha suunata ühe mustanahalise mängumehe suunas. Teda rünnati väga jõhkrate väljenditega, mis selgelt häirisid mängumeest, kes koos klubiga ka politseisse pöördus.

Lisaks kaheksale arreteeritule küsitleti veel nelja inimest. Kõiki kahtlustatakse jõhkrate väljendite kasutamises mustanahalise isiku vastu.

Varem on Tottenham tegelenud Lõuna-Korea palluri Heung-Min Soniga seotud rassistlike rünnakutega. Ka nende juhtumite puhul pöörduti politsei poole. «Rassismil pole kohta meie mängus ega ka mitte ühiskonnas tervikuna,» teatas Tottenham Hotspur sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles