PM PORTUGALIS ⟩ Hyundai hall kardinal, kel on väga oluline roll Eesti autospordis

Karl Mihkel Eller, Porto
Copy
Alain Penasse on Eesti rallispordiga mitmekülgselt seotud.
Alain Penasse on Eesti rallispordiga mitmekülgselt seotud. Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport / Helena El Mokni

Värvikireva minevikuga Alain Penasse on aidanud nullist üles ehitada Hyundai autoralli meeskonna, mis on viimasel kahel hooajal kindlakäelise itaallase Andrea Adamo juhtimisel võitnud kaks konstruktorite MM-tiitlit. Alates eelmisest hooajast kuulub meeskonda ka Ott Tänak, kes on seni Lõuna-Korea masinatootja ridades võitnud kaks WRC-etappi. Lisaks on Penasse rolli mänginud Markko Märtini ja Urmo Aava karjääris.

Hea huumorisoonega Penasse ütles Postimehele antud intervjuu alguses, et ta ei pruugi küll olla tiimi kõige kogenum ja vanem liige, kuid kahtlemata on tal oma tööd tehes kogunenud kõige rohkem halle juuksekarvu. «Kaheksa aastat on inimese elust ikka päris pikk aeg,» jäi Penasse minevikku meenutades mõtlikuks.

Huvitaval kombel ei ole ta nooruspõlves rallispordiga eriliselt kokku puutunud. Mootorispordiga sai Penasse lähemalt tuttavaks fotograafiametit pidades ning hiljem ajakirjanikuna. 1980ndatel ühe Belgia rallikrossi meeskonnajuhiga intervjuud tehes tuli jutuks n-ö tavaline ralli ning ta seletas pealikule, millise spordialaga tegu. Pool tundi pärast usutlust helistati talle koju ja tehti üllatav ettepanek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles