PM PORTUGALIS Tänak: homme saab rehvipurunemiste osas olema tõeline loterii-allegrii

Karl Mihkel Eller, Porto
Copy

Ott Tänak hoiab Portugali MM-rallil pärast avapäeva esikohta. Päeva lõpus ajakirjanikega rääkides märkis eestlane, et tänane liidrikoht kahjuks punkte ei anna ning tuleb vaadata, mida toovad järgmised paar päeva.

Tänak mainis enne rallit, et loodetavasti on teisel võistluspäeval tema ees võimalikult palju autosi. Et homme starditakse pööratud järjestuses, sai see eesmärk ideaalselt täidetud.

Tõsi, nagu Tänak ise märkis, olid tänasel võistluspäeval teed üsna märjad ning stardikoht polnud üleliia oluline. Siiski oli ta eduseisuga rahul. «Kui on mõned sekundid oma kasuks, siis mööda külge see maha ei jookse,» ütles ta.

Tänak kostis katse lõpu intervjuudes korduvalt, et tal on erinevaid probleeme. «Ega ta mugav pole. Auto on kiire, kui teda sundida, aga ega ma end väga loomulikult seal ei tunne,» märkis päeva lõpus.

Tänase võistluspäeva üheks märksõnaks olid rehvid, sest neid purunes palju ning rehvid kulusid tohutult. Ütles ju üldarvestuses kolmandat kohta hoidev Dani Sordo, et ei saanud kahel viimasel katsel suruda, sest see olnuks rehvide seisukorda silmas pidades lihtsalt mõeldamatu.

«Meil läks omajagu rehve katki,» tõdes Tänak. «Ma arvan, et homme saab selles osas olema tõeline loterii-allegrii.» Laupäeval sõidetakse Portugalis seitse katset kogupikkusega 165,16 km. Tegemist on võistluse kõige pikema päevaga. Jälgi põhjalikku otsekajastust SIIT.

Üldarvestus pärast 8. katset:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles